ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre fiii miliardarului George Soros a devenit în mod discret un "ambasador" de facto al Casei Albe, făcând cel puțin 14 vizite acolo  de când președintele Joe Biden a preluat mandatul, după cum arată înregistrările analizate de NY Post.

Alexander Soros - un prolific colector de fonduri, căruia îi place să se laude cu relațiile sale cu liderii mondiali pe rețelele de socializare, a vizitat Casa Albă de 14 ori de când Biden a preluat mandatul, potrivit registrelor de vizită.

Ultimele sale călătorii includ o vizită la 1 decembrie cu consilierul șefului de cabinet de atunci al Casei Albe, Ron Klain, Nina Srivastava, care a lucrat și la campania prezidențială a lui Biden, arată registrele.

Mai târziu în acea seară. tânărul Soros a fost una dintre cele 330 de persoane care au participat la un dineu pe peluza de sud a Casei Albe, găzduit de președinte și de prima doamnă Jill Biden, care i-a onorat pe președintele francez Emmanuel Macron și pe soția lui Macron, Brigitte.

O zi mai târziu, Alexander Soros - care prezidează puternica rețea liberală de acordare de granturi Open Society Foundations, fondată de tatăl său - s-a întâlnit atât cu consilierul consilierului președintelui Mariana Adame, cât și cu consilierul adjunct pentru securitate națională Jonathan Finer, arată înregistrările.

Întâlnirile sale anterioare de la Casa Albă au inclus întâlniri anterioare cu Adame, la 14 octombrie; Srivastava, la 14 septembrie; Finer, la 15 decembrie 2021, și la 6 octombrie și 15 septembrie anul trecut, potrivit înregistrărilor.

Soros a avut, de asemenea, întâlniri cu Kimberly Lang, pe atunci asistentă executivă a consilierului pentru securitate națională, pe 6 octombrie; și cu fostul consilier Klain Madeline Strasser pe 29 octombrie 2021 și 22 aprilie 2022.

Nu este clar ce s-a discutat la aceste întâlniri, iar Casa Albă nu a răspuns la mesaje.

Înregistrările Casei Albe arată o listă extinsă de întâlniri ale lui Soros cu oficiali de top:

12/2/2022: Mariana Adame, consilier al consilierului Steve Ricchetti
 
12/2/2022: Jon Finer, consilier adjunct pentru securitate națională

12/1/2022: Dineu de stat pe Peluza Sud pentru președintele francez Emmanuel Macron, la care a participat președintele Biden

12/1/2022: Nina Srivastava, consilier al șefului de cabinet de atunci Ron Klain

10/14/2022: Mariana Adame, consilier al consilierului Steve Ricchetti (x2)

10/6/2022: Jon Finer, consilier adjunct pe probleme de securitate națională

10/6/2022: Kimberly Lang, asistent executiv al consilierului pentru securitate națională

9/15/2022: Jon Finer, consilier adjunct pentru securitate națională

14/9/2022: Nina Srivastava, consilier al șefului de cabinet de atunci, Ron Klain (x2)

22.04.2022: Madeline Strasser, consilier al șefului de cabinet de atunci, Ron Klain

12/15/2021: Jon Finer, consilier adjunct pe probleme de securitate națională

10/29/2021: Madeline Strasser, consilier al șefului de cabinet de atunci, Ron Klain

Tânărul Soros a donat în mod individual peste 11 milioane de dolari unor comitete de acțiune politică de stânga începând din 2010 - inclusiv 2 milioane de dolari în 2018 către Senate Majority PAC, asupra căruia liderul majorității, Chuck Schumer (D-NY), are o influență majoră, arată înregistrările.

O analiză a paginii sale de Instagram îl arată în vizită cu Schumer de cel puțin nouă ori din 2018 și pozând cu fostul președinte al Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi (D-Calif.) de opt ori.

Contul evidențiază, de asemenea, fotografii cu tatăl său, precum și cu fostul președinte Barack Obama, cu vicepreședintele Kamala Harris și cu alți democrați proeminenți la strângerile de fonduri pe care le-a găzduit sau la alte evenimente.
 
FOTO:
 
Alexander Soros attended a state dinner on the White House South Lawn honoring French President Emmanuel Macron.
 
Alexander Soros, seen here with former President Barack Obama, scored 14 White House meetings in a little over a year.
 
Alexander Soros with Rep. Nancy Pelosi
 
Alexander Soros with Senate Majority Leader Chuck Schumer