ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fiul lui Gheorghe Dincă este urmărit penal de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București, pentru două infracțiuni de loviri și alte violențe, după ce a agresat jurnaliști. Una dintre victime a avut nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale, potrivit news.ro

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București au dispus la data de 20.12.2019 punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Dincă Gheorghe Daniel sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 1 C.p. și art. 193 alin. 2 din C.p., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p. (două persoane vătămate), acuzațiile fiind aduse la cunoștința inculpatului, în temeiul art. 309 C.p.p”, a transmis, vineri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București.

Potrivit procurorilor, în 17.12.2019, în jurul orei 15:00, în timp ce se aflau în spatele Ministerului Comunicatiilor și Societății Informaționale din București, inculpatul Dincă Gheorghe Daniel ar fi agresat fizic două persoane, lovindu-le în zona capului. Una dintre victime a avut nevoie de2-3 zile de îngrijiri medicale.

”În cauză față de inculpatul Dincă Gheorghe Daniel, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile”, au mai transmis procurorii.

Incidentul a avut loc marți, când un jurnalist a sesizat, printr-un apel la 112, faptul că el, precum și alți colegi din presă au fost loviți de către un bărbat pe care doreau să-l intervieveze.

Ulterior, Poliția Capitalei a anunțat că fiul lui Gheorghe Dincă, care dispăruse după aceste agresiuni, a fost prins și dus la audieri.