ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandal la înmormântarea Mihai Șora după ce fiul acestuia, Tom Șora, a ținut să pună lucrurile la punct. Aceasta a dezvălui că a aflat de pe Facebook că a murit tatăl său și că activista USR-istă Luiza Palanciuc i-a blocat toate contactele cu tatăl său. Preotul de la Biserica Albă, unde se susținea înmormântarea, i-a întrerupt dezvăluirile, deși vorbitorul era singura rudă de gradul întâi prezentă la înmormântare. Conform celor prezenți, preotul, total neinspirat, ar fi acționat la cererea soțioarei cu câteva zeci de ani mai tânără.

Iată discursul întrerupt al lui Tom Șora:

„Am venit și în numele surorii mele, Sanda Șora, care nu a putut veni din motive de sănătate. Nu aș fi venit să țin acest discurs, această prelegere, dacă nu m-aș fi simțit obligat să fac lucrul ăsta. E spontană, nu am pregătit-o, am improvizat acum, dar am de spus niște lucruri care trebuie spuse, chiar dacă în cadrul ăsta au fost numai lucruri foarte frumoase aduse în spirit elevat, eu voi spune alte lucruri. Scurte.

Am aflat de moartea tatălui meu cu totul întâmplător, și anume o cunoștință a surorii mele a citit pe Facebook că a murit tatăl meu. Eu locuiesc și cu toții locuim în Germania. Și atunci, sora mea, sâmbătă seara, mi-a spus că a murit tatăl nostru. Deci nu am fost înștiințat că a murit, am aflat întâmplător.

Relația noastră, a familiei noastre, cu tatăl nostru a fost sistematic împiedicată în ultimii zece ani. Nu am putut lua legătura cu el nici telefonic, nici prin mail, a fost blocată. Nu puteam să dau telefon să vorbesc cu el, eram cenzurat. Am încercat de nenumărate ori în acești zece ani să iau contact cu el, nu am putut.

Acum trei ani am făcut o chestie specială – am venit neanunțat când erau demonstrațiile din august, din 2019, am venit spontan și acolo, practic, în piață, am vorbit cu tatăl meu și până la urmă, printr-o minune, am reușit să ne întâlnim de două ori într-un local, nu acasă.

Și acolo am vorbit și a fost cred destul de bine ce am vorbit și am sperat că relația se va normaliza și că voi putea vorbi din nou, normal, adică la telefon, personal, cu tatăl meu, care acum trei ani era lucid, se putea vorbi foarte bine cu el.

După vreo două săptămâni, când m-am întors în Germania, am dat telefon să văd ce mai face, cum îi merge. Imposibil, nu am mai putut vorbi cu el”, a declarat Tom Șora.

Stabilit în Germania, compozitor și artist plastic, Tom Șora a anunțat că vorbește și în numele surorii sale, Sanda, care nu a putut veni din cauza sănătății, cel de al treilea copil, Andrei, decedînd cu ceva vreme în urmă. Tom a venit la biserică însoțit de Alexandru, nepotul lui Șora, și de strănepotul său, Nico, informează și InPolitics.

VIDEO:

Vedeți și ADEVĂRATA BIOGRAFIE A AGENTULUI BOLȘEVIC MIHAI ȘORA: Documente CC al PCR, CNSAS, DSS, CIE, DIE, SIE, MAE, MEN