ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fiul unui colaborator apropiat al președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, a fost numit director general al grupului tehnologic rus VK,  supranumit adesea "Facebook-ul Rusiei", fiind cea mai mare rețea socială din țară, cu aproape 100 de milioane de utilizatori, potrivit AFP. 

VK Company Limited (LSE și MICEX-RTS: MAIL, denumită în continuare VK sau Сompania) a anunțat că la consiliul de administrație al VK a fost aprobată în unanimitate numirea lui Vladimir Kirienko în calitate de nou director general (Rusia), cu efect imediat. Vladimir îl înlocuiește pe Boris Dobrodeev, care, ca urmare a schimbărilor la nivelul structurii acționariatului din MFT, și-a anunțat intenția de a se retrage din funcția de director executiv al VK la începutul acestei luni.

"Sunt încântat să mă alătur VK în calitate de CEO. Este o onoare și o mare responsabilitate să contribui la dezvoltarea ecosistemului care are rolul de a ușura viața de zi cu zi a milioane de oameni prin oferirea de produse și servicii accesibile și de înaltă calitate, oferind în același timp putere întreprinderilor și antreprenorilor. Compania va continua să deblocheze noi piețe și să testeze noi produse, în timp ce ne concentrăm pe extinderea razei de acțiune și pe implicarea utilizatorilor. Compania are o platformă puternică pentru o creștere ulterioară, iar realizarea întregului său potențial ca afacere, ca angajator și ca societate publică este o provocare pe care o aștept cu nerăbdare. Ca în cazul oricărui nou director general, voi întreprinde o revizuire a tuturor operațiunilor și voi prezenta un raport acționarilor cât mai repede posibil. Am fost foarte impresionat de echipa pe care am întâlnit-o până acum și aștept cu nerăbdare să lucrez cu ea pentru a asigura o tranziție ordonată și în timp util”, a declarat Kirienko, citat de NewsDirect

Tatăl noului CEO al VK, în vârstă de 38 de ani, este Serghei Kirienko - adjunctul șefului administrației prezidențiale ruse, un post-cheie la Kremlin, scrie Știripesurse.

Serghei Kirienko a fost premier în timpul lui Boris Elțîn până când o criză financiară istorică, în 1998, a provocat căderea Executivului acestuia, potrivit News.ro.