Studenții basarabeni din cadrul universității „1 Decembrie 1918” din orașul Alba Iulia au marcat cei 100 de ani de la Marea Unire din 1918 printr-un flashmob, în care au prezentat evenimentul istoric.
 

Mândri că își fac studiile în cea de-a doua capitală a României, membrii Organizației Studenților și Liceenilor Basarabeni din Alba Iulia (O.S.L.B. Alba) au organizat cu ocazia centenarului un Flashmob prin care au prezentat evenimentul istoric de unire a principatelor române din anul 1918.

Flashmob-ul reprezintă unirea sub culorile tricolorului a principatelor din anul 1918 și sărbătorirea acestui eveniment prin prinderea într-o horă a unirii în jurul României Mari.
 
Evenimentul respectiv a fost urmat de un marș patriotic prin șanțurile Cetății Alba Carolina sub sloganul ”Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească, Moldova, Ardealul și Țara Românească”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews