ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Studenții basarabeni din cadrul universității „1 Decembrie 1918” din orașul Alba Iulia au marcat cei 100 de ani de la Marea Unire din 1918 printr-un flashmob, în care au prezentat evenimentul istoric.
 

Mândri că își fac studiile în cea de-a doua capitală a României, membrii Organizației Studenților și Liceenilor Basarabeni din Alba Iulia (O.S.L.B. Alba) au organizat cu ocazia centenarului un Flashmob prin care au prezentat evenimentul istoric de unire a principatelor române din anul 1918.

Flashmob-ul reprezintă unirea sub culorile tricolorului a principatelor din anul 1918 și sărbătorirea acestui eveniment prin prinderea într-o horă a unirii în jurul României Mari.
 
Evenimentul respectiv a fost urmat de un marș patriotic prin șanțurile Cetății Alba Carolina sub sloganul ”Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească, Moldova, Ardealul și Țara Românească”.