ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Alesule Împărat al Sionului de Sus, Blândule Biruitor și Dreptule Izbăvitor, Cel ce întru cele de sus ești purtat de Heruvimi și cântat de Serafimi, Te vedem acum pe mânz de asin intrând în Ierusalim, la patima cea de voie. Pentru acesta ne închinăm coborârii Tale celei negrăite și cu stâlpări și ramuri de copaci, Te întâmpinăm în smerenie și cu pruncii îți cântăm: Binecuvântat ești Cel ce vii întru numele Domnului! Osana întru cei de sus!” - Acatistul Intrării Domnului în Ierusalim

Mii de bucureșteni au participat azi alături de sute de preoți la tradiționalului Pelerinaj de Florii pornit de la Mănăstirea Radu Vodă și încheiat cu binecuvântările Patriarhului României, Preafericitul Părinte Daniel, la Catedrala Patriarhală. Singurul politician șef de partid care a participat la procesiune a fost George Simion de la AUR împreună cu soția sa.

Manifestări similare au avut loc la Iași și Constanța și în întreaga țară.

Duminică, la sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim – Floriile, ramurile de salcie și finic vor fi sfințite la Patriarhie la Slujba Utreniei. Ramurile sfințite, pachetele cu anafură și iconițele, dăruite de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, vor fi împărțite credincioșilor la Baldachinul Sfinților de pe Colina Bucuriei, începând cu ora 08:30. - Vedeți și Programul Săptămânii Mari la Patriarhie

Vă prezentăm mai jos un fotoreportaj de la impresionanta manifestare, de unde am transmis și o filmare în direct. La Mulți Ani tuturor florilor României!

GALERIE FOTO:

Pelerinajul de Florii din București de la Mănăstirea Radu Vodă la Catedrala Patriarhală - 2023

Vezi galeria Pelerinajul de Florii din București de la Mănăstirea Radu Vodă la Catedrala Patriarhală - 2023