ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Data de 9 Mai are o triplă semnificație simbolică pentru România, Ziua Independenței, când România devine stat independent, Ziua Victoriei, care marchează victoria puterilor aliate în fața Germaniei naziste și Ziua Europei. 

Într-un mesaj pe blogul său, cântărețul Florin Chilian a postat un scurt comentariu cu titlul: „30.000.000 euro pe săptămână ne costă pentru a ne "bucura” de apartenența la UE”, mesajul fiind însoțit de clipul ”Suflete de slugă”.

„Pe 9 mai 1877, Mihail Kogalniceanu a proclamat independența României. A doua zi, 10 mai, actul a căpătat putere de lege prin semnarea lui de către principele Carol I. Guvernul român a hotărât încetarea plății tributului de 914.000 lei, suma fiind direcționată către bugetul apărării.

Astăzi ne costă 30.000.000 euro pe săptămână să ne "bucurăm” de apartenența la UE ca țară de mâna a doua”, a scris artistul.