ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia cu privire la majorarea alocațiilor pentru copii este în avizare și va fi comunicată cât mai curând în ședință de Guvern, a declarat luni ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, care a adăugat că această creștere va avea loc etapizat, pentru a nu pune în acest moment stabilitatea financiară în pericol, potrivit RTV.
 
„Legea o vom aplica și vom crește alocațiile începând cu 1 august. Procentul de creștere va fi prezentat de premier, este în avizare proiectul de lege și va fi prezentat în următoarea ședință de Guvern. Va fi în jurul a 15%, iar de la 1 ianuarie vom face o altă creștere a alocațiilor. Nu ne oprim aici", a declarat ministrul Cîțu, la Realitatea Plus.
 
Ministrul finanțelor a dat asigurări că între el și premierul Orban nu există divergențe privind procentul cu care ar trebui majorate alocațiile și pensiile și nici despre modul în care acestea vor fi implementate, ci sunt doar discuții pentru a găsi cele mai bune soluții, astfel încât aceste creșteri să nu afecteze grav bugetul.
 
„Nu există diferențe între mine și premier. Veți vedea decizia în zilele următoare - mai este puțin - decizia în ceea ce privește și alocațiile și pensiile. Așa cum am spus, vom crește și pensiile și alocațiile, dar ceea ce trebuie să subliniem este că facem acest lucru într-un moment foarte dificil pentru economie, într-un moment în care economia națională trece, alături de toate economiile lumii, printr-o criză fără precedent. În martie și aprilie economia a fost închisă, am avut oameni care au fost în șomaj tehnic, pe care l-am plătit. Costul, vă dau o cifră, costul direct cu cheltuielile legate de Covid pentru primele 6 luni este de 5 miliarde de lei. Doar cheltuielile legate de Covid. Legate direct. Sunt și alte cheltuieli care vin legate indirect și altele care vor apărea în viitor, dar acelea din starea de urgență, cheltuielile legate de Covid, 5 miliarde de lei. În aceste condiții totuși ne-am preocupat, am găsit resurse pentru a face și creșterea alocațiilor și creșterea pensiilor. Eu zic că este un lucru foarte important și trebuie semnalat acest lucru", a susținut Cîțu într-o altă intervenție, tot luni, la B1TV.