ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru a arăta că este ”iubit” de popor, Florin Cîțu s-a pozat alături de festivalieri și de Emil Boc, în campania electorală, la Electric Castle, evenimentul unde s-au întocmit 42 de dosare penale pentru consumul de droguri.

La Bonținda, locul unde s-a desfășurat festivalul, oamenii legii au întocmit nu mai puțin de 42 de dosare penale pentru consum de droguri, a precizat Jandarmeria Cluj. Iată comunicatul jandarmeriei, citat de Știri de Cluj:

”Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca care au acționat cu ocazia desfășurării festivalului Electric Castle au constatat un număr de 22 infracțiuni care vizează încălcări ale Legii 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și 3 sancțiuni contravenționale aplicate la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice

Polițiștii au luat măsuri ferme pentru a menține un climat de siguranță atât în incinta festivalului, cât și în proximitatea acestuia. Participanții la festival au fost întâmpinați de polițiști de prevenire cu recomandări, sfaturi și experimente menite să ajute la răspândirea gradului de conștientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe interzise și alcool.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au constatat 20 fapte penale care vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Pe linie contravențională, polițiștii au aplicat 22 sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale legislației rutiere în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002. De asemenea, ca măsuri complementare, au fost reținute 9 permise de conducere”.