ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ex-premierul Florin Cîțu a fost întrebat, luni, ce părere are despre desfășurarea pelerinajului la Sfânta Parascheva de la Iași în actualul context epidemiologic și a răspuns fără nici o referire la subiectul întrebării: el a repetat îndemnul la vaccinare ca „unica soluție” de a ieși din pandemie și a amenințat cu paturile de la ATI. Aceeași placă pe care o repetă încontinuu și robotul-șef, Klaus Iohannis.

„Până la urmă este important ca fiecare să fie responsabil pentru deciziile pe care le ia. Este foarte important să ne vaccinăm dacă vrem să scăpăm de această pandemie. Este singura soluție. Paturi la ATI vom mai crește, dar nu am avea nevoie de paturi dacă lumea s-ar vaccina. Ați văzut că vom avea acest spital cu 374 de paturi. (...)

Haideți să ne vaccinăm și nu mai e nevoie nici de paturi la ATI, nici de spitale modulare. Este singura soluție pe care o avem în acest moment. Și avem vaccin. Putem să scăpăm de acest val dacă ne vaccinăm”, a declarat Florin Cîțu, citat de Știri pe Surse.
 
El nu a făcut nici o referire la hramul Sfintei Parascheva sau măcar la Iași, ignorând complet întrebarea și axându-se pe singura lui obsesie perenă - vaccinarea. De altfel, DNA a deschis urmărirea penală in rem privind modul cum s-au făcut achizițiile de „vaccinuri” Covid de către guvernul lui Cîțu, existând suspiciunea de „ abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul”, după cum ActiveNews a relatat anterior. Este, deci, de înțeles de ce pe Cîțu îl preocupă actualmente vaccinurile și doar vaccinurile. 

Întorcându-ne la subiectul pelerinajului de la Iași, peste 31.500 de pelerini au trecut, până luni la prânz, să se închine la baldachinul cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. După cum au precizat reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, fluxul de pelerini a fost organizat în rânduri de câte o persoană, asigurându-se distanțarea și respectându-se condițiile de igienă specifice. Dimpotrivă, carantina pe timp de noapte impusă de guvernul Cîțu este cea care îngreunează pelerinajul, obligându-i pe cei care ajung noaptea din provincie să piardă timpul în frig pe străzi degeaba și să se aglomereze inutil la prima oră a dimineții, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei, care speră ca decidenții să interpreteze legea în spiritul, nu în litera ei.