ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru a ne arăta că nimic nu se pierde, totul se transformă, coaliția de guvernare l-a demis pe useristul Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, pentru a-l aduce în loc pe useristul Dan Barna, care a refuzat oferta. Ca răspuns, premierul Florin Cîțu, cel care l-a demis pe Voiculescu, a anunțat că va prelua interimatul Ministerului Sănătății. Despre „performanțele” d-lui Cîțu ne amintim de pe vremea când era în funcție la Ministerul Finanțelor și nu credem că va face altceva nici la Ministerul Sănătății, trecând peste faptul că nu are studii în domeniu, cum nu avea nici Voiculescu. Cert este că președintele Iohannis a semnat decizia numirii lui Cîțu ca interimar la Sănătate, care a și fost publicată apoi în Monitorul Oficial. Practic, regimul n-a pierdut nimic, doar a făcut o rotire de cadre.

„Voi prelua interimatul Ministerului Sănătății până la numirea unui nou ministru. 

Am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătății, iar mâine voi avea două conferințe online, una cu directorii Direcțiilor de Sănătate Publică, iar alta cu directorii spitalelor COVID-19. Rămâne o prioritate pentru noi să asigurăm 1.600 de paturi pentru terapie intensivă și să gestionăm această perioadă dificilă. 

Tot mâine vom avea ședință de guvern. Sunt mai multe acte normative importante pentru toți românii, care trebuie adoptate. O parte dintre ele, care nu suportă amânare, vin de la Ministerul Sănătății”, a anunțat miercuri Florin Cîțu pe Facebook

Decretul privind desemnarea premierului Florin Cîțu ca ministru interimar al Sănătății a fost publicat, miercuri seara, în Monitorul Oficial. Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri seara, decretul de desemnare a lui Florin Cîțu ca ministru interimar al Sănătății, după ce Vlad Voiculescu a fost revocat din funcție, anunță Agerpres.

După cum ActiveNews a relatat în ultimele 24 de ore, premierul Florin Cîțu i-a demis pe Vlad Voiculescu și pe secretara de stat Andreea Moldovan din Ministerul Sănătății. Portofoliul urma să fie ocupat de vicepremierul Dan Barna. În urma refuzului acestuia, premierul Florin Cîțu va asigura el conducerea interimară a Ministerului, până la găsirea, prin negociere între PNL și USR, a unui nou titular.