ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Invitat al Știrilor Pro TV, profesorul Florin Colceag, cunoscut în toată țara drept „antrenorul de genii”, a fost chemat să vorbească despre școala în pandemie. Doar că, spre uluirea totală a celor doi cititori de prompter de la Pro TV, care se așteptau ca profesorul să cânte în corul bocitoarelor la catafalcul democrației, demonizând indisciplinații care nu poartă mască, Florin Colceag le-a dat cel mai neașteptat răspuns. „Noi nu trăim o pandemie, noi trăim o psihoză, Cifrele sunt false, iar autoritățile statului care le furnizează mint”. Îndemnați, probabil, prin cască, să-i taie rapid macaroana, cei doi prezentatori nu au putut, să-i închidă gura. Iar mesajul său a fost:
„Noi nu trăim o pandemie, noi trăim o psihoză, Cifrele sunt false, iar autoritățile statului care le furnizează mint. Nouă ni s-a creat o psihoză. Nu o pandemie. Psihoza este creată de aceleași încercări de a ne scoate din mediul real, și a ne arunca undeva în mediul virtual. Este o psihoză la nivel mondial. Nu toată lumea minte, însă există un sindrom, ”sindromul Stockholom”, în care oamenii s-au prins în joc, iar ei se joacă de-a ceva în continuare”.
Un moment penibil care a adus aminte de o altă „performanță jurnalistică”  a unor ziariști. În, 2017,invitat la DIGI 24 să spulbere Referendumul pentru familie, dădea o replică rămasă antologică: „la baza societății e familia formată dintre un bărbat și o femeie, pentru că ei fac copii și asigură mersul înainte al lumii”. ”Poate se mai naște un Iisus, un Mahatma Gandhi...”.