ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Credința este ceea ce ține un popor adunat, consideră actorul Florin Zamfirescu. Întrebat, într-o emisiune la Antena 3, ce îi mai unește acum pe români, Florin Zamfirescu a răspuns că, din păcate, ceea ce ar trebui să îi unească, limba și credința, se încearcă a fi distrus. Actorul spune că credința este aceea care ține adunat un popor, iar în momentul în care accepți să ți se ia, nu mai ești.

„Tot ce îi unește pe români se încearcă a fi distrus. E distrusă limba, deliberat, se vorbește agramat, sau prin prescurtări, și este distrusă credința. Or credința este ceea ce ține un popor adunat. Limba română și credința ortodoxă au ținut poporul român legat. Acum se sapă la rădăcinile acestor două lucruri, sub diferite forme. Și au găsit forma cea mai eficientă: te acuză că crezi în teoria conspirației. ”Crezi și tu în teoria conspirației?” Cum nu există conspirații? În România trăim numai în conspirații. Ne adunăm în grupuri mici și încercăm să creăm senzația unui mic rai.  Eu pot să spun românului: ești cât crezi! Ți s-a luat credința, sau ai acceptat să ți se ia covorul de sub picioare cu credință cu tot, nu mai ești!”, a spus artistul.

 Florin Zamfirescu își face auzită vocea și pe Facebook, postând mesaje în care critică nepăsarea oamenilor în fața pierderii reperelor morale și creștine, a dominației multinaționalelor care încalecă guverne sau a ridicării trădării naționale la rang de virtute. Un astfel de mesaj a postat artistul, nu demult, pe contul său de Facebook.

„Fraților, odioșii care au distrus economia României după 1989 au prins curaj și ataca valorile spirituale ale României. După Sorescu, urmează Preda, NIchita și chiar Eminescu ca sa se facă loc unor Cărtărescu, Boia sau Patapievici. Este un program de ștergere a valorilor din creierul tinerilor și implantarea unor Cip-uri cu aberații. Cu cât le dați mai multă importantă, cu atât mai mult îi legitimați.
Stați pe metereze pana când tsunamiul păgân va trece, fiindca nu va dura mult!!!”.