ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Noi nu trăim în pandemie, trăim în psihoză. Parcă am fi copii, preșcolari ținuți în lesă”, spune actorul Florin Zamfirescu, una dintre puținele voci din lumea artistică de azi care are curajul să-și strige indignarea. Cu riscul de a fi pus la stâlpul infamiei, ca-n cazul regizorului Cristi Puiu, după ce s-a revoltat împotriva măștii. Florin Zamfirescu vorbește de fiecare dată cu și mai multă amărăciune în contextul restricțiilor impuse în vreme de pandemie,  susținând acum că România s-a transformat într-o pușcărie. 

"Am sentimentul unei pușcării. Toți suntem într-o pușcărie în care trebuie să executăm indicații și ordine. Oameni care s-au certat cu legea și sunt acolo pentru vreo vină trebuie să asculte de cei care le sunt superiori. Numai că noi nu suntem într-o pușcărie. Suntem în România. Nu știam că România este vreo pușcărie. Ni se dau directive și dispoziții care ne distrug. Oamenii se revoltă. Eu stau și meditez dacă o mână de oameni, prin tehnologie, pot stăpâni un popor. Cu arme speciale, cu psihoză în masă... dacă pot stăpâni un popor. Pentru că la un moment dat poporul își arată forța. Sunt atât de analfabeți cei care ne conduc. Cum ne-am potcovit noi cu atâția proști și smintiți acolo în vârf? Au și mândria de a conduce, de a fi ascultați. Nu se uită peste gard. Ce se întâmplă în Suedia? Oamenii sunt lăsați în pace" a declarat Florin Zamfirescu la România TV.

Artistul crede, de asemenea, că s-a exagerat foarte mult cu COVID-19, care e "ca orice gripă"și a spus că nu înțelege de ce autoritățile se comportă cu cetățenii de parcă ar fi niște "copii, preșcolari ținuți în lesă".

"Tot din cauza celor din vârf oamenii au ajuns să creadă că nu există acest COVID. Vin cu informații contradictorii, iar oamenii ajung să creadă că nu există. El există, e ca un cățeluș care merge pe stradă, ca orice gripă, mușcă, zgârie, iar noi ne baricadăm și punem porți de metal ca să nu ne muște cățelușul. Pe lumea asta oamenii se nasc, trăiesc, dar mai și mor.Eu tot spun, numărul de morți este infim față de numărul de morți real dintr-un popor într-un an. Dar acum toți mor de COVID, domn'e. Noi nu trăim în pandemie, trăim în psihoză. Parcă am fi copii, preșcolari ținuți în lesă. Suntem oameni cu facultăți, cu minte, cu înțelepciune. De ce ne tratează ca pe niște copii?", a mai spus actorul.