ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O bază de cercetare științifică belgiană din Antarctica se confruntă cu un focar de Covid-19, deși personalul este complet vaccinat și se află într-una dintre cele mai izolate regiuni din lume, informează BBC.

Începând cu data de 14 decembrie, două treimi dintre cei 25 de lucrători de la stația polară Princess Elisabeth au contractat virusul.

„Situația nu este dramatică”, a declarat pentru BBC Joseph Cheek, manager de proiect pentru International Polar Foundation.
 
„Deși a fost neplăcut că a trebuit să îi ținem în carantină pe anumiți membri ai echipei care au contractat virusul, activitatea noastră la stație, în general, nu a fost afectată semnificativ de această situație”, a declarat Cheek.
 
„Tuturor celor de la stație li s-a oferit posibilitatea de a pleca cu un zbor programat pe 12 ianuarie. Cu toate acestea, toți și-au exprimat dorința de a rămâne și de a-și continua activitatea”, a adăugat el.
 
Primul test pozitiv a fost raportat pe 14 decembrie și a fost depistat la un membru al unei echipe care sosise cu 7 zile mai devreme.
 
Aceștia și ceilalți care au fost testați pozitiv au fost plasați în carantină, dar virusul a continuat să circule.

Toate persoanele care sosesc în stație trebuie să fie vaccinate și testate.
 
La stație se află doi medici de urgență, iar noile intrări au fost suspendate până la dispariția virusului.
 
Stația de cercetare Princess Elisabeth este condusă de International Polar Foundation și a fost deschisă în 2009.

Nu este prima dată când o stație de cercetare din Antarctica este lovită de un focar de coronavirus.

Anul trecut, mai mulți militari chilieni aflați la stația de cercetare Bernardo O'Higgins s-au infectat după ce niște marinari de pe o navă de aprovizionare au fost depistați pozitivi la acest virus.