ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un focar Covid a fost depistat la Baza Forțelor Canadiene (CFB) de la Petawawa, fapt ce a dus la punerea în carantină a sute de soldați canadieni complet vaccinați, informează LifeSiteNews.

Potrivit unui reportaj al CTV News, cel puțin șapte cazuri pozitive au fost depistate în rândul soldaților aflați la baza CFB Petawawa, din Ontario, după ce au participat la o instruire care a avut loc în perioada 13-14 noiembrie. Alte 3 cazuri pozitive au fost identificate la niște membri civili ai familiilor soldaților. Toți participanții la instruire aveau schema completă de vaccinare.
 
Colonelul Eric Landry, comandantul Grupului 2 al Brigăzii mecanizate canadiene, a declarat că la început „a fost identificat un caz pozitiv” și pus în carantină, potrivit CTV News.  

„Tuturor celor care au fost în contact strâns cu acea persoană li s-a cerut să intre în carantină”, a spus Landry.  

La cursul de formare au participat 373 de soldați vaccinați complet, care, potrivit lui Landry, au trebuit să lucreze în contact strâns unii cu alții. Alte o sută de persoane au luat parte la curs de la distanță.
 
Autoritățile sanitare din comitatul și districtul Renfrew monitorizează în prezent 10 persoane de contact din comunitatea locală care prezintă un risc ridicat, precum și trei soldați care încep să manifeste simptome ale virusului.   
 
Se așteaptă depistarea mai multor cazuri pozitive, a declarat dr. Robert Cushman, ofițer medical interimar pentru Sănătate, care a recunoscut că focarul ar putea afecta „destul de ușor” până la 1.000 de persoane.
 
Forțele armate ale Canadei (CAF) au impus vaccinarea COVID-19 la toți membrii, după ce premierul Justin Trudeau a anunțat obligativitatea vaccinării pentru toți lucrătorii din sectorul public federal. 

Cei din CAF care refuză să facă aceste vaccinuri s-ar putea confrunta cu „repercusiuni asupra carierei”.