ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un articol publicat la 30 septembrie în Eurosurveillance ridică semne de întrebare cu privire la imunitatea generată de vaccinul anticovid, relatează The Defender.

Studiul citează un focar de COVID care s-a răspândit rapid în rândul personalului unui centru medical israelian - în ciuda unei rate de vaccinare de 96%, a utilizării măștilor chirurgicale N-95 de către pacienți și a echipamentului de protecție.

Rata calculată de infectare în rândul tuturor pacienților și personalului expus a fost de 10,6% (16/151) pentru personal și de 23,7%  pentru pacienți, într-o populație cu o rată de vaccinare de 96,2% (238 de persoane vaccinate/248 de persoane expuse).

Documentul a menționat că mai multe infectări au avut loc probabil între două persoane care purtau amândouă măști chirurgicale și, într-un caz, au folosit un EPI complet, inclusiv mască N-95, mască de protecție facială, halat și mănuși.

Dintre cele 42 de cazuri diagnosticate în focar, 38 de persoane au fost complet vaccinate cu două doze de la Pfizer.

Dintre cei infectați, 23 erau pacienți și 19 erau membri ai personalului. Toți membrii personalului s-au recuperat rapid. Cu toate acestea, opt pacienți vaccinați s-au îmbolnăvit grav, șase au devenit grav bolnavi, iar cinci dintre cei grav bolnavi au murit. Conform legilor din Israel, toți aveau pașapoarte de vaccinare în regulă. Cei doi pacienți nevaccinați depistați au avut forme ușoare de COVID. Extras doveditor din studiul citat:
 
 

Autorii au concluzionat:

"Această comunicare ... contestă ipoteza că ratele ridicate de vaccinare universală vor duce la imunitate de turmă și vor preveni apariția focarelor de COVID-19 ... În focarul descris aici, 96,2% din populația expusă a fost vaccinată. Infecția a avansat rapid (multe cazuri au devenit simptomatice în termen de 2 zile de la expunere), iar încărcătura virală a fost ridicată."

Potrivit documentului, focarul a pornit de la un pacient complet vaccinat, în vârstă de 70 de ani, care a fost internat cu febră și tuse și plasat într-o cameră cu alți trei pacienți.

Pacientul nu a fost testat pentru SARS-CoV-2 în ziua internării, deoarece simptomele sale au fost confundate cu o posibilă infecție a fluxului sanguin care exacerba insuficiența cardiacă congestivă.

Pentru a determina sursa focarului, cercetătorii au efectuat o analiză filogenetică a secvențelor SARS-CoV-2 cu genom întreg, care erau disponibile pentru 12 cazuri din focar, inclusiv personalul și pacienții din secțiile A, B și C și din departamentele de dializă.

Toți au fost infectați cu varianta Delta și conectați epidemiologic și filogenetic la același focar, cu excepția unui caz. Acel caz și trei membri ai personalului nu au fost considerați ca făcând parte din focar.

"Aceasta este o lucrare foarte interesantă și este foarte solidă din punct de vedere științific", a declarat Dr. Brian Hooker, Ph.D., P.E., directorul științific al Children's Health Defense și profesor de biologie la Universitatea Simpson.

"Rata de pătrundere de 96,2% din populația vaccinată arată că, în acest caz, vaccinul a fost practic inutil în prevenirea transmiterii", a spus Hooker. "De asemenea, trebuie remarcat faptul că cele două cazuri raportate în rândul pacienților nevaccinați au fost ușoare, în timp ce cinci dintre pacienții vaccinați au murit."

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews