ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patruzeci și opt de persoane care se aflau la bordul vasului de croazieră Royal Caribbean Symphony of the Seas au fost testate pozitiv pentru COVID-19,  deși Royal Caribbean cere tuturor persoanelor cu vârsta de peste 12 ani să prezinte dovada vaccinării pentru a se îmbarca pe navele sale, scrie Epoch Times.

Operatorul de croazieră a precizat duminică că fiecare persoană care a fost testată pozitiv pentru virus a intrat imediat în carantină. Alte șase persoane care au fost depistate pozitiv au debarcat de pe navă când aceasta a acostat în Florida și au fost duse acasă, a precizat compania.

Pasagerii care au fost testați pozitiv pentru COVID-19 au avut simptome ușoare sau au fost asimptomatici, a confirmat purtătorul de cuvânt al Royal Caribbean, Lyan Sierra-Carro, pentru presa locală.

"Am fost notificați de CDC că un oaspete de la bordul croazierei noastre (din 4 decembrie) a fost testat pozitiv și a fost identificat cu varianta Omicron", a adăugat Sierra-Caro într-o declarație pentru mass-media. 

Potrivit unei declarații publicate pe site-ul Royal Caribbean, oaspeții care au vârsta de 12 ani și mai mult trebuie să prezinte dovada că au fost vaccinați împotriva COVID-19 pentru a se îmbarca în croazieră.

"Toți oaspeții Royal Caribbean cu vârsta de 12 ani și mai mult trebuie să prezinte dovada vaccinării împotriva COVID-19, cu ultima doză de vaccin administrată cu cel puțin 14 zile înainte de plecare. Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani care au fost vaccinați pot prezenta dovada vaccinării complete și pot urma protocoalele pentru oaspeții vaccinați", precizează Royal Caribbean.

Acesta adaugă: "Fiecare oaspete trebuie să fie vaccinat cu cel puțin două doze, cu excepția cazului în care oaspetele a primit vaccinul Johnson & Johnson cu o singură doză. Această îndrumare este conform CDC din SUA și nu se vor face excepții, chiar dacă țara de reședință a oaspetelui a autorizat un regim de vaccin cu o singură doză pentru un vaccin cu două doze."