ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La ferma de legume Mamming, din regiunea Bavaria a Germaniei, unde 178 de muncitori sezonieri sunt infectați cu noul coronavirus din 480, majoritatea români, s-a instituit carantina, iar presa din Germania, citând Institutul Robert Koch, arată că acesta este noul „hotspot” (zonă roșie) al Germaniei.
 
„Singura zonă roșie pe harta Institutului Robert Koch este în Bavaria: districtul Dingolfing-Landau este noul punct de reper Corona la nivel național. După focarul la o fermă de legume din Mamming, numărul de noi infecții la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile, este de aproape patru ori mai mare decât limita 50 la 191”, arată br.de, citat de Mediafax
 
Site-ul citează Ministerul Sănătății, care a clasat luni districtul din Bavaria inferioară drept singura „zonă de risc din Germania” și arată că vacanțele pe coasta Schleswig-Holstein de Nord și Marea Baltică pentru persoanele din districtul Dingolfing-Landau sunt posibile în prezent numai dacă fac test de coronavirus, acesta este negativ și nu a fost făcut cu mai mult de 48 de ore la momentul intrării în zonă.
 
Cei care călătoresc la Schleswig-Holstein dintr-o astfel de zonă de risc fără să aibă test negativ vor trebui să fie carantinați la rândul lor timp de 14 zile și raportați departamentului local de sănătate. Potrivit autorităților, carantina este „concepută” într-un apartament de vacanță sau o cameră de hotel.
 
Limita de 50 de noi infecții cu coronavirus la 100.000 de locuitori este depășită doar în districtul bavarez Dingolfing-Landau, unde 174 lucrători în agricultură s-au infectat. Toți cei din comunitatea afectată din zona fermei Mamming pot fi testați gratuit, arată și ZDF.