ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fondatorii companiei ModeRNA debutează în revista Forbes pe lista celor mai bogați oameni, după ce au încasat sume uriașe de pe urma pandemiei cu vaccinul Covid bazat pe ARN mesager. Trei miliardari cu mize mari de la ModeRNA – cofondatorii Noubar Afeyan și Robert Langer și investitorul Timothy Springer – au intrat pe lista Forbes a celor mai bogați 400 de americani din acest an după ce compania lor a lansat unul dintre cele trei vaccinuri Covid autorizate de urgență de FDA în SUA. Fiecare dintre aceștia valorează peste 3,5 miliarde de dolari și au fost adăugați marți pe lista Forbes pe baza documentelor SEC, a prețurilor acțiunilor din septembrie și a altor înregistrări financiare, informează EVZ.ro

De când vaccinul Covid de la ModeRNA a primit autorizație de urgență de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), au fost administrate 152 de milioane de doze. Compania ModeRNA a fost prima care a testat serul Covid pe subiecți umani, sporindu-și în continuare valoarea stocului.
 

Cea mai recentă listă a publicației Forbes conține cele mai noi nume, majoritatea din industria financiară, tehnologică și farmaceutică, transmite sursa citată.

ModeRNA, cu sediul în Cambridge, Massachusetts, a fost mustrată pentru că a vândut doze timpurii de vaccin pe bază de ARN mesager către țările care licitează cel mai mare preț și pentru îmbogățirea extremă generată de investitorii săi. Cu toate acestea, președintele ModeRNA, Stephane Bancel, a declarat că se așteaptă ca serurile Covid produse de start-upul lui să devină disponibile pentru „toată lumea de pe Pământ” anul viitor.

Cine sunt cei mai proaspeți miliardari din revista Forbes

Noubar Afeyan, în vârstă de 59 de ani, actualul președinte al companiei ModeRNA, ocupa locul 212 cu o valoare netă de aproximativ 3,7 miliarde de dolari începând cu 6 octombrie. Inginerul născut la Beirut din părinți armeni s-a mutat la Montreal în timpul războiului civil din Liban, în 1975. El a ajutat la înființarea a peste 70 de afaceri în domeniul științelor vieții și al tehnologiei și deține acțiuni în 12 companii de biotehnologie cotate la bursă, potrivit Forbes.

Timothy Springer a investit 5 milioane de dolari în ModeRNA la început și deține acum 3,5 la sută din acțiunile companiei. În prezent, profesorul de la Harvard Medical School valorează 4,4 miliarde de dolari și este clasat pe locul 176 pe listă. El deține acțiuni în trei firme de biotehnologie mai mici: Selecta Biosciences, Scholar Rock și Morphic Therapeutic.

Robert Langer, numărul 222 de pe listă, deține 3% din acțiunile ModeRNA și nu a vândut niciodată vreuna. Profesorul de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) valorează 3,5 miliarde de dolari. El deține acțiuni la SQZ Biotechnologies, Seer și Sigilon Therapeutics, care au fost fondate de el și studenți post-doctoranzi din laboratorul său.