Sorin Gadola, unul dintre foștii proprietari Untold SRL, societatea care organizează an de an la Cluj celebrul festival Untold și fiul milionarului Ștefan Gadola, a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri. În acelasi dosar, mai este implicat si Morariu Mircea Ionut, administrator in cadrul aceleiasi societati. Primul a fost trimis în judecată în stare de arest la domiciliu, iar al doilea se află sub control judiciar.

Dupa mai multe amânări de pronuntare, Tribunalul Cluj a dispus, in cursul zilei de joi, 27 septembrie, respingerea exceptiilor invocate de catre aparatorii acestora in faza de Camera preliminara si au dispus inceperea judecatii, urmand a se fixa un prim termen in acest sens, potrivit Gazetei de Cluj.

Administratorul Undold, lăsat să meargă să se trateze la Centrul Antidrog

La data de 3 august, magistrații Tribunalului Cluj încuviintau cererea inculpatului Morariu Mircea Ionut de a parasi locatia unde executa masura arestului la domiciliu. „În baza art.221 alin.6 C.pr.pen. încuviințează cererea formulată de inculpatul M. M.I., aflat în stare de arest la domiciliu, privind părăsirea imobilului în care locuiește, la întrevederile din cadrul programului integrat de asistență programate pentru datele de 14 august 2018, ora 11:00, respectiv 30 august 2018, ora 10:00 (inculpatul urmând să părăsească imobilul în intervalul orar 09:00 – 14:00, la datele menționate anterior). II. În baza art.348 alin. 1 C.pr.pen. rap. la art.207 alin. 7 C.pr.pen menține măsura preventivă a controlului judiciar luată față de inculpatul G. S.,. Măsura va fi verificată periodic, din oficiu, dar nu mai târziu de 60 de zile. Potrivit art.275 alin.3 C.pr.pen.cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.” se arata in incheierea Tribunalului Cluj, confirmata de Curtea de Apel Cluj.

De asemenea, la data de 29 august 2018, judecatorii Tribunalului Cluj dispuneau ca acesta sa poata parasi locatia unde executa arestul la domiciliu pentru a se deplasa deplasării la Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Cluj.

"În baza art. 221 alin. 6 Cod de Procedură Penală acordă inculpatului M. M. I., permisiunea de părăsire a imobilului , unde inculpatul execută măsura preventivă a arestului la domiciliu, luată prin încheierea penală nr. 53/03.05.2018 a Judecătorului de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Cluj, definitivă la data pronunțării, la datele de marți, 18.09.2018, și joi 27.09.2018, între orele 09:00-13:00, în vederea deplasării la Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Cluj, în vederea efectuării ședințelor din cadrul programului de asistență în care este inclus inculpatul, deplasarea urmând să aibă loc pe traseul stabilit de către organele de poliție investite cu supravegherea inculpatului”, aratau judecatorii clujeni.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews