ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Magnatul tehnologiei, John McAfee, a fost găsit mort în celula sa din Barcelona, la doar câteva ore după ce un tribunal spaniol a aprobat extrădarea sa în SUA, sub acuzația de evaziune fiscală, potrivit InfoWars.

Autoritățile din Madrid au declarat presei naționale că fondatorul antivirusului McAfee, în vârstă de 75 de ani, a fost găsit mort în celula sa din  Penitenciarul Brians 2, miercuri, și investighează în continuare, dar afirmă deja că este vorba de "moarte prin sinucidere".

"Cortegiul judiciar s-a deplasat la închisoare și investighează cauzele morții. Totul indică faptul că ar putea fi vorba de o moarte prin sinucidere", au declarat într-un comunicat medicii care l-au examinat pe McAfee.

Curtea Națională a Spaniei aprobase cu doar câteva ore înainte extrădarea lui McAfee în Statele Unite, unde ar fi putut executa o pedeapsă cu închisoarea de până la 30 de ani. La începutul acestei luni, McAfee a susținut în fața instanței prin intermediul unei legături video că extrădarea sa a fost motivată politic și că întoarcerea în SUA ar însemna că își va petrece restul vieții în închisoare.

"La sfârșitul anului 2018, am anunțat că voi candida din nou și am anunțat, de asemenea, că voi viza Fiscul și corupția acestuia și, două luni mai târziu, Fiscul a depus acuzații împotriva mea", a declarat el la Înalta Curte spaniolă în timpul primei audieri din procesul său de extrădare.

 
”Cred că acuzațiile sunt motivate politic", a declarat el, adăugând că "Statele Unite vor să mă folosească drept exemplu". "Sper că tribunalul spaniol va vedea nedreptatea acestei situații", a mai spus McAfee.

Magnatul software a fost arestat pe aeroportul internațional din Barcelona în octombrie, fiind acuzat că a făcut evaziune fiscală și că a omis în mod deliberat să depună declarații.

Într-unul dintre ultimele sale tweet-uri, McAfee a afirmat că "nu regretă nimic", în ciuda faptului că guvernul american i-a confiscat activele rămase.

McAfee a candidat în 2016 la alegerile prezidențiale din partea Partidului Libertarian, dar a pierdut în fața lui Gary Johnson. McAfee a fost un multimilionar excentric, o figură anti-autoritate convinsă și un dușman al Big Tech și al Big Government.

Într-un mesaj recent, pe Twitter, McAfee a scris : 

”Statele Unite cred că am ascuns criptomonede. Mi-aș fi dorit să am, dar aceasta s-a dizolvat prin numeroasele mâini ale echipei McAfee (nu este necesară credința ta), iar activele mele rămase sunt toate confiscate. Prietenii mei s-au evaporat de teama asocierii. 

Eu nu mai am nimic. 

Și totuși, nu regret nimic”.