ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Ford România, Ian Pearson, a dat de înțeles că firma pe care o reprezintă își va reevalua prezența în țara noastră în cazul în care Guvernul României va mai întârzia proiectele de infrastructură, scrie cotidianul.ro.

Americanii, care au o unitate de producție la Craiova, vor să se construiască cât mai repede drumul expres de la Craiova la Pitești și de acolo mai departe o autostradă către Sibiu.
 
„Mesajul meu nu s-a schimbat față de ceea ce am discutat ultima oară și ceea ce i-am pus premierului și ministrului transporturilor când au fost aici (la Craiova, n.r.). Și-au luat angajamente referitoare la terminarea proiectelor de infrastructură și este foarte important să respecte acele angajamente (…) Într-adevăr, infrastructura este foarte importantă pentru noi. Noi am investit 1,5 miliarde de euro până acum. I-am investit, iar până la sfârșitul acestui an vom produce un al doilea produs aici (n.r. modeul Puma). Acea investiție a fost una pe termen lung. Pe măsură ce mergem înainte, compania va lua decizii referitoare la unde își va investi banii. Va investi acolo unde are sens să investească din perspectiva de business. Așa este în orice țară. Trebuie să vedem ce se va întâmpla în România și, având în vedere ceea ce se va întâmpla efectiv, ne vom investi banii în viitor.”, a spus Ian Pearson, la RFI.
 
Drumul expres Pitești-Craiova este coordonat din umbră de Olguța Vasilescu, devenită consilier al premierului tocmai pentru acest proiect. Guvernul a adoptat recent o hotărâre pentru declanșarea procedurilor de expropiere pentru primul tronson al drumului expres Craiova-Pitești, care va avea 17,7 kilometri.