ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Producătorul de automobile Ford Craiova a anunțat că renunță la o parte dintre angajații cu contracte pe perioadă determinată, forțat de condițiile dificile de pe piață, informează Agerpres.

„Compania noastră revizuiește constant nevoile de angajare pe baza cererii pieței și a eficienței procesului de producție. Având în vedere situația actuală a industriei în care operăm, confirmăm faptul că o parte dintre contractele individuale de muncă pe perioadă determinată ale unor angajați de la fabrica Ford din Craiova nu vor fi prelungite. Din rațiuni de confidențialitate, nu putem furniza informații suplimentare”, a transmis purtătorul de cuvânt al fabricii Ford, Ana Maria Timiș.

Ar fi vorba de un număr de 213 persoane, dintr-un total de 670 care au contracte pe perioadă determinată. Neprelungirea contractelor se face săptămânal, în funcție de data expirării acestora.

Uzina de la Craiova a reluat, pe 4 mai, producția de vehicule și motoare la principalele sale uzine din Europa, iar pentru uzina de la Craiova a anunțat că va relua activitatea în mod etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în secția de producție vehicule, cât și în cea de producție motoare.

Compania a închis fabrica de la Craiova pe 19 martie, din cauza epidemiei de coronavirus. În uzină lucrează aproximativ 6.200 de oameni.