ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Generalul Florian Coldea, fostul director adjunct al Serviciului Român de Informații, a declarat marți, după audierea la SIIJ, că a fost audiat în calitate de martor într-un dosar în care este inculpat Mircea Negulescu. El a spus în fața junaliștilor că nu l-a întâlnit niciodată pe aceasta, scrie Stiri pe surse.

„Am fost audiat în calitate de martor, într-un dosar al Secției speciale. Este vorba despre un magistrat, după cum probabil știți. Cu ocazia asta am discutat și aspecte ale cooperării interinstituționale dintre SRI și Ministerul Public, în speță DNA Prahova. Pot să vă spun că nu l-am întâlnit niciodată personal pe domnul procuror, nici în context personal, nici în context instituțional și nu am luat legătura vreodată cu dânsul, pe perioada mandatului la DNA Prahova", a spus Coldea la ieșirea de la audieri.

Coldea s-a arătat mândru de faptul că SRI s-a implicat puternic în chestiuni ce țin de combaterea criminalității și a subliniat că problemele care țin de securitate "incumbă și o anumită chestiune subiectivă".
 
„Pot să vă spun că am încercat cu acest prilej să răspund tuturor întrebărilor adresate de către procurori, într-o manieră clarificatoare, pentru a lămuri lucrurile și am reiterat faptul că instituția noastră, și eu care am reprezentat-o la momentul respectiv, am acționat întotdeauna cu legalitate, nu în ultimul rând cu curaj și corectitudine. Din această perspectivă, deși sunt foarte multe opinii de-a lungul mai multor ani, vă asigur că nu există până în momentul de față vreo dată certă, validă, care să arate că lucrurile ar fi fost altfel decât așa cum vă spun. Practic, sunt mândru până astăzi că instituția noastră, și fiecare român trebuie să fie mândru, s-a implicat puternic în chestiuni ce țin de combaterea criminalității, chestiune care după cum vedeți reapare din nou pe agenda cetățeanului și, din această perspectivă, eforturile care s-au făcut interinstituțional au fost de bun augur, până la urmă, pentru a proteja atât interesele României, cât și interesele cetățeanului, care plătește taxe pentru a fi sigur și a se simți în siguranță. Chestiunile care țin de securitate incumbă și o anumită chestiune subiectivă", a mai declarat Coldea.

Fostul procuror Mircea Negulescu relata recent că Florian Coldea s-ar fi implicat în ancheta care îl viza pe fostul deputat Sebastian Ghiță.

Mircea Negulescu este cercetat penal de SIIJ pentru că ar fi falsificat probe și a constrâns și corupt mai multe persoane să facă denunțuri și declarații mincinoase în două cauze instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploiești, printre care și dosarul "Tony Blair", care îi vizează pe fostul deputat Sebastian Ghiță și fostul premier Victor Ponta.