ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toate persoanele care intră în țară începând de luni au obligația de a completa electronic, în termen de 24 de ore, formularul digital de intrare în țară, prin aplicația plf.gov.ro, nerespectarea acestei obligații fiind sancționată cu amendă de la 2.000 la 3.000 lei, transmite Știripesurse.

Av. Elena Radu avertiza că Formularul de localizare a pasagerilor, după modelul UE, urma să fie fi implementat și de România.

Ce prevede acest proiect de OUG?

Pentru a identifica contacții persoanelor infectate cu virus, cu cel mult 24 ore înainte de a intra în țară, persoanele au obligația de a completa ”formularul digital de intrare în România”. 

Dacă nu o faci, ai termen 24 ore după ce intri în țară să îl completezi. 

Dacă nu îl completezi, primești AMENDĂ.

Observăm astfel că vor avea acces la datele noaste personale, istoricul de calatorie, datele noastre medicale (daca am fost vaccinați, testati, am avut boala) un număr nelimitat de persoane (din MAI; Politia de Frontiera, DSP, MS, STS, precum si cei care pot sa acceseze corona form), fiind afectat dreptul la viața privată garantat de art. 26 din Constituție”  preciza Elena Radu.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicații Speciele, Cătălin Chirca a declarat că "Formularul digital de intrare în România va putea fi completat doar electronic din aplicația plf.gov.ro dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale, pe baza cerințelor operaționale stabilite de autoritățile medicale".

El a spus că formularul cuprinde câmpuri obligatorii cu privire la identitatea persoanei, mijlocul de transport cu care intră în țară, istoricul de călătorie din ultimele 14 zile, adresa de destinație și, dacă este cazul, datele minorilor care o însoțesc, mai scrie sursa citată.

„Subliniez că, în situația în care se constată că persoana care s-a prezentat în punctul de frontieră nu a completat formularul digital, i se permite intrarea în țară, dar are obligația legală să completeze acest plf în termen de 24 de ore. Nerespectarea acestei obligații de a completa formularul digital de intrare în România se sancționează cu amendă de la 2.000 la 3.000 lei. Precizăm că în oricare din aceste situații, pe sensul de intrare în România, la control participă și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică în vederea efectuării triajului epidemiologic", a declarat Fabian Bădilă , purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.