ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România i-au transmis o scrisoare deschisă ministrului Agriculturii, Petre Daea, în care îl acuză că nu a răspuns la o solicitare oficială venită din partea autorităților ucrainene, încă din data de 17 martie, pentru o întâlnire în care să se găsească soluții similare celor din Polonia privind criza cerealelor, anunță news.ro, potrivit Știripesurse.

”Am aflat cu uimire că o solicitare pentru o întâlnire din partea autorităților ucrainene, cu intenția de a se găsi soluții similare celor din Polonia, a fost adresată autorităților române încă din data de 17 martie a.c. (atașată acestei notificări) dar reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România nu au găsit de cuviință să răspundă cu celeritate acestei invitații și să stabilească o întâlnire în interesul fermierilor noștri.

Vă solicităm pe această cale să răspundeți urgent autorităților ucrainene

Considerăm că am depus toate eforturile pentru a aduce în fața dumneavoastră elementele necesare unor negocieri cu autoritățile europene dar în acest context constatăm cu dezamăgire profundă că am fost lipsiți de respect prin faptul că nu ați răspuns cererii părții ucrainene și că nu s-a acționat cu celeritate în interesul sectorului agricol și agroalimentar din România. Vă solicităm pe această cale să răspundeți URGENT autorităților ucrainene care s-au văzut nevoite să facă apel la noi pentru a intra în dialog cu reprezentanții autorităților naționale din România și să faceți publică evoluția discuțiilor.

Membrii noștri și fermierii din România au nevoie de un ministru care să le reprezinte interesele și să acționeze rapid, în funcție de evoluțiile și reacțiile la nivel regional, ceea ce nu vedem astăzi în plan local privind gestionarea acestei situații de criză. Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România, structură asociativă afiliată la organizațiile internaționale Copa-Cogeca și CEPM (Confederația Europeană a Producătorilor de Porumb din Europa) este un activ și constant partener de dialog civil al autorităților de la București și Bruxelles, militând, în numele membrilor săi, fermieri de cultură mare și unități care efectuează procesare primară, pentru soluții și măsuri de politici publice corecte și proporționale”, afirmă Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România.