Forumul Economic Mondial a decis: Nu vom mai avea mașini și vom fi fericiți. Automobilele vor fi autonome, conduse de roboți prin cloud: vor deveni niște simple computere pe roți

Dacă viitorul preconizat de Forumul Economic Mondial (WEF) se va concretiza, epoca mașinilor ca instrument suprem de libertate și mobilitate personală va lua sfârșit în curând. Mașinile vor fi ceva ce se va cere cu împrumut, iar cloud-ul va prelua volanul, scrie Epoch Times.
Vorbind la Davos, directorul executiv al Qualcomm, Cristiano Amon, a declarat că "mașina devine un computer conectat pe roți". La fel ca telefoanele mobile, a spus el, "tot ceea ce ne înconjoară devine inteligență conectată".
Industria auto devine parte a "transformării industriale în digitală", a spus Amon. "Transformarea tehnologică din industrie este electrificarea și este digitală."
Din ce în ce mai mult, producătorii de automobile încheie parteneriate cu companii de tehnologie precum Qualcomm și IBM.
Vizionarii din domeniul tehnologiei spun că mașinile computerizate vor fi integrate în cloud, unde vor putea fi monitorizate și controlate de o rețea centralizată care poate preveni coliziunile, vă poate alerta cu privire la condițiile de drum și poate gestiona traficul.
În timp ce o mare parte din această tehnologie există deja prin intermediul telefoanelor mobile, iar unele mașini vă urmăresc deja privirea pentru a vă alerta atunci când vă abateți privirea de la drum, următorul pas este conectarea sistemelor mașinii împreună cu producătorii și cu alte vehicule și permiterea urmăririi continue de către terți.
Aceste evoluții se desfășoară în paralel cu eforturile de a-i obliga pe consumatori să cumpere vehicule electrice (EV), inclusiv legile din California, Washington și multe țări europene care prevăd interzicerea vânzării de mașini alimentate cu benzină până în 2035 sau mai devreme. Mulți producători de automobile, precum GM și Volkswagen, au declarat că toate mașnile lor vor fi în curând electrice.
Un studiu McKinsey din octombrie a identificat patru tendințe în domeniul tehnologiei auto, pe care le numește ACES: conducere autonomă, conectivitate, electrificare și mobilitate partajată. În ceea ce privește conectivitatea, raportul afirmă: "Comunicarea inteligentă în interiorul și în afara mașinii este un factor cheie pentru tehnologiile autonome".
În ceea ce privește mobilitatea partajată, raportul afirmă că "modelul de proprietate a mașinilor evoluează către închiriere și partajare, pe măsură ce preferințele clienților se schimbă". Tehnologia cloud este deja o caracteristică a multor mașini electrice, inclusiv cartografierea, condițiile rutiere, vremea, locația stațiilor de încărcare și rutele ideale pentru a-și încărca mașinile în timpul deplasărilor pe distanțe lungi.
Cu toate acestea, printre realitățile care subminează povestea "verde" a vehiculelor electrice se numără faptul că mineralele necesare pentru fabricarea bateriilor sunt extrase în condiții extrem de poluante și devastatoare pentru mediu, apoi rafinate și fabricate în principal în China, folosind adesea energie pe bază de cărbune. Pe lângă impactul asupra mediului al producției de VE, unii experți din industrie se întreabă, de asemenea, dacă se pot extrage și prelucra suficiente minerale pentru a satisface cererea preconizată.
WEF a sugerat o soluție simplă în acest sens: nu vă cumpărați o mașină. Într-un raport intitulat "3 abordări ale economiei circulare pentru a reduce cererea de metale critice", raportul WEF afirmă că mașina medie din Marea Britanie este condusă doar 4% dintr-o anumită zi și, prin urmare, consumatorii nu ar trebui să cumpere mașini, ci mai degrabă să împrumute
"Un proces de proiectare care se concentrează pe satisfacerea nevoii de bază, în loc să proiecteze pentru achiziționarea de produse, este fundamental pentru această tranziție", se arată în raportul WEF. "Aceasta este mentalitatea necesară pentru a reproiecta orașele în vederea reducerii numărului de vehicule private".
WEF se mândrește cu faptul că este cel mai mare susținător global al cooperării public-privat, iar guvernele din SUA și Europa își fac partea lor pentru a avansa controlul extern al mașinilor.
Constructorii de automobile vor fi obligați, prin Legea privind infrastructura din 2021 a președintelui Joe Biden, să instaleze noi caracteristici pe mașini în următorii ani, inclusiv alcoolmetre, limitatoare de viteză, dispozitive de urmărire a vederii și a vocii și "kill switch-uri" care închid automat vehiculul.
Se poate spune că aceste caracteristici pot reduce numărul de răniri; cu toate acestea, ele implică, de asemenea, o nouă tehnologie de supraveghere care va monitoriza comportamentul oamenilor și va lua decizii în locul lor. Există, de asemenea, îngrijorări legate de faptul că integrarea unor comenzi care nu se află în mâinile șoferului îi face pe consumatori vulnerabili la hacking-uri informatice periculoase.
La fel ca și telefonul tău inteligent de astăzi, mașina viitorului va ști multe despre tine. Și, așa cum a afirmat faimosul WEF, „nu veți deține nimic și veți fi fericiți”.
Donează pentru ActiveNews!
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Bombă de proporții: JUSTIȚIA A SUSPENDAT LOVITURA DE STAT! Curtea de Apel a anulat hotărârea abuzivă a CCR. Turul II Înapoi

După ce au ”pierdut” Coiful Dacic, olandezii vor și sculpturile lui Brâncuși

PANICĂ în Spania, Portugalia și Franța după ce țările UE au fost afectate de o pană masivă de curent electric. ACTUALIZARE: Motivul ”științific” este enunțat ca fiind un ”fenomen atmosferic rar”. Peninsula Iberică PARALIZATĂ - Noaptea aduce HAOSUL

SISTEMUL CONTRAATACĂ: Alexandru Vasile, judecătorul curajos care a suspendat anularea alegerilor, atacat de CSM! - SOLIDARITATE! Cine este eroina Gheorghița Popescu, cea care a încercat urgentarea deciziei motivând apropierea alegerilor

Bombă cu ceas pe masa CNSAS! ”Dosarul de Securitate al președintelui CCR, Marian Enache, este la DGIA, serviciul secret al Armatei”. Paralela cu cazul Traian Băsescu, alias ”Petrov”

Peninsula Iberică este noul Wuhan?
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Alex Jones și Tucker Carlson despre Lupta pentru Adevăr: Globalism, Trump, Israel, Planuri Secrete pentru Al Treilea Război Mondial, WEF, CIA, 9/11 - O EMISIUNE-BOMBĂ tradusă în română - VIDEO
Secțiuni: Externe Prima pagină Social Știri
Persoane: Klaus Schwab
Locații: Davos, Elveția
Subiecte: Mașini electrice
Organizații: Forumul Economic de la Davos
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (2)