ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înainte de viitoarea sa conferință de la Davos, care va avea loc luna viitoare, Forumul Economic Mondial (WEF) pare să se fi alăturat campaniei de anulare a Twitter, recomandând aplicațiile de social media controlate de statul chinez, scrie The Dossier. Practic, WEF a eliminat aplicația Twitter din sistemul electronic și de promovare al Forumului.

Acest lucru pare să vină pe fondul unor „dispute” ce au avut loc cu doar câteva zile în urmă, atunci când Elon Musk a criticat poziția Forumului Economic Mondial privind „suprapopularea” Pământului, afirmând că  filosofia lor înseamnă "moartea omenirii". Despre aceste neconcordanțe ale lor, ActiveNews a scris pe larg AICI. 

Twitter lipsește cu desăvârșire dintre entitățile enumerate în broșura organizației „Davos 2023” privind rețelele sociale, iar acest lucru pare să nu fie un accident. 

Pentru a fi la curent cu tot ceea ce se întâmplă în cadrul ușilor rezervate doar invitaților de la confreria clasei conducătoare, WEF recomandă urmărirea prin intermediul câtorva site-uri de socializare. Printre acestea se numără Facebook, LinkedIn, Instagram și YouTube, cu sediul în SUA, care respectă narațiunile, alături de aplicațiile chinezești de socializare TikTok WeChat și Weibo. Twitter, care s-a eliberat din ghearele aplicațiilor sociale conforme cu cenzura aprobate de WEF, nu mai este inclus.

Prin intermediul fondatorului său, Klaus Schwab, și al organizațiilor partenere, WEF are o relație foarte confortabilă cu guvernul chinez. Davos a dezvăluit recent că biroul său din China are acum 40 de angajați cu normă întreagă. Mai mult, în fiecare an, la Beijing, WEF găzduiește „Întâlnirea anuală a noilor campioni", care facilitează parteneriatele între întreprinderile internaționale și Partidul Comunitar Chinez. În 2018, PCC i-a acordat lui Klaus Schwab Medalia Prieteniei pentru Reforma Chinei, o medalie pentru persoanele care nu sunt chinezi și care îndeplinesc ordinele PCC în străinătate.

La Davos 2023 va urca pe scenă Shou Zi Chew, directorul executiv al TikTok. Raportat în premieră de The Dossier, el va apărea la un eveniment intitulat "Tackling Harm in The Digital Era". 

Pe ordinea de zi a conferinței din 2023 figurează titluri de evenimente precum "De ce avem nevoie de pașapoarte cu baterii", "Să conducem atacul prin noua normalitate a Pământului", "Un salariu decent pentru toți", "Să permitem o tranziție echitabilă" și "Dincolo de curcubeu": Advancing LGBTQ+ Rights", printre altele-  articol tradus de ActiveNews care poate fi consultat AICI.

Twitter  s-a confruntat cu o campanie feroce de anulare în urma schimbării conducerii sale. Promisiunea lui Elon Musk de a transforma Twitter într-o platformă de exprimare liberă a întâmpinat o rezistență majoră din partea clasei conducătoare instituționale corporatiste și guvernamentale. Mai mulți parteneri ai WEF, cum ar fi BlackRock, s-au alăturat atacurilor împotriva Twitter, boicotând platforma în semn de protest față de politicile sale de „moderare a conținutului". Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că magazinul de narațiuni și idei preferat al clasei conducătoare pentru tirania tehnocratică a venit după Twitter, având în vedere că această din urmă aplicație servește acum drept singura mare platformă globală de social media pentru dezbateri și dialog deschis.