ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un oficial de rang înalt din cadrul Forumului Economic Mondial (WEF) a cerut ca scripturile religioase să fie "rescrise" de inteligența artificială (AI) pentru a crea o "nouă Biblie" globalistă, potrivit Slay News.

Yuval Noah Harari, consilierul principal al WEF și al președintelui acestuia, Klaus Schwab, susține că utilizarea AI pentru a înlocui scripturile va crea "religii unificate care sunt de fapt corecte".

Harari, un autor și profesor influent, a făcut acest apel în timp ce susținea o conferință despre "viitorul omenirii".

Potrivit lui Harari, puterea inteligenței artificiale poate fi exploatată și folosită pentru a remodela spiritualitatea în viziunea globalistă a WEF de "echitate" și inclusivism.

Vorbind cu jurnalistul Pedro Pinto în Lisabona, Portugalia, Harari a spus audienței elitiste:

"Este prima tehnologie din toate timpurile care poate crea idei noi.

Știți, presa tipografică, radioul, televiziunea, ele transmit, răspândesc ideile create de creierul uman, de mintea umană.

Ele nu pot crea o idee nouă.

Știți, [Johannes] Gutenberg a tipărit Biblia la mijlocul secolului al XV-lea; tiparnița a tipărit atâtea exemplare ale Bibliei câte exemplare a instruit Gutenberg, dar nu a creat nici măcar o pagină nouă.

Nu a avut nicio idee proprie despre Biblie: Este ea bună? Este ea rea? Cum să o interpretăm? Cum să interpretăm asta?"

Harari a dezvăluit apoi că el și aliații săi de la WEF au o soluție la presupusele probleme pe care tocmai le evidențiase.

"Inteligența artificială poate crea idei noi; [ea] poate chiar să scrie o nouă Biblie", a declarat el.

"De-a lungul istoriei, religiile au visat să aibă o carte scrisă de o inteligență supraomenească, de o entitate non-umană", a adăugat el.