ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Forumului European pentru Supravegherea Vaccinurilor (FESV), Kris Gaublomme, a trimis o scrisoare de sprijin față de protestul desfășurat sâmbătă în mai multe orașe din România, față de prevederile excesive ale noii legi a vaccinării. FESV este o organizație europeană cu membri sau activiști în 20 de state, care se luptă împotriva obligativității vaccinării, pentru monitorizarea efectelor vaccinurilor și informarea deplină a pacientului. România, prin Alianța Părinților (unul dintre organizatorii protestelor pro-opțiune -n.r.), întreprinde demersuri de aderare la acest forum european. 

„Dragi prieteni, 
 
Forumul European pentru Supravegherea Vaccinului vă sprijină deplin pentru demonstrația de astăzi. 

Știm cât de important este să ne ridicăm vocile împreună împotriva legilor obligatorii ilegale privind vaccinarea pe care parlamentul dumneavoastră intenționează să le voteze în curând. Ilegal, deoarece încalcă dreptul fundamental al fiecărei persoane de a decide cu privire la sănătatea sa, dreptul de a alege sau de a refuza orice intervenție medicală, dreptul la integritatea fizică a acesteia și dreptul de a ne proteja copiii. Aceasta este ceea ce ne-au garantat procesele Nüremberg după Al Doilea Război Mondial, și nici un guvern nu are dreptul de a trece peste aceste drepturi. 

Știm că România a fost pusă la încercare, deja mai mult decât multe alte tari europene. Dar vă rugăm să rezistați, să vă apărați drepturile și să vă uniți forțele. Vă rugăm și vă anunțăm că nu sunteți singuri. Toate țările europene unite în cadrul FESV vă sprijină lupta. Împreună suntem puternici, împreună vom câștiga în cele din urmă.
 
Organizația Mondială a Sănătății a început să realizeze că politica sa nu se bazează pe știință. Au început să înțeleagă că trebuie să ne asculte pe noi, oamenii. Pentru că întrebările noastre sunt pertinente, iar răspunsurile lor, greșite. 
 
Așadar, vă rog să-i înfruntați în continuare pe politicienii dumneavoastră. Cereți-le să vă prezinte răspunsuri pertinente înainte de a vota o lege care restricționează drepturile de bază ale cetățenilor lor. Nu vă lăsați cuprinși de frică, aveți încredere. Un război nu se pierde până când nu se duce ultima luptă. Și vom câștiga această bătălie! 
 
Vă doresc mult succes în protestul de astăzi, 
 
Kris Gaublomme, MD 
Președintele FESV”, le-a transmis reprezentantul FESV organizatorilor protestelor împotriva obligativității vaccinării din România.

Forumul European pentru Supravegherea Vaccinului (FESV) a demarat o petiție către Parlamentul European, semnată de peste 250.000 de persoane, în care cere ca:

1. Vaccinarea obligatorie să fie abolită în întreaga Europă, din cauză că este o încălcare a drepturilor omului.

2. Vaccinarea obligatorie să nu fie niciodată introdusă în statele în care acum este doar recomandată.

3. Principiul precauției să fie aplicat în Europa.

4. Cetățenii europeni să beneficieze de libertatea alegerii și consimțământului vaccinării deplin informate.

5. Să fie stabilit un sistem eficient și independent de raportare a efectelor adverse, pentru a monitoriza siguranța vaccinurilor.

Reamintim că în România au avut loc sâmbătă proteste împotriva obligativității vaccinării în majoritatea orașelor reprezentative, organizatorii estimând circa 10.000 de participanți la nivel național, dintre care 5000 doar în municipiul București.