ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului și profesor de drept constituțional și-a exprimat considerentele cu privire la campania de vaccinare și măsurile restrictive impuse de Guvern. În opinia lui Iancu, vaccinul este experimental, iar toate măsurile luate de autorități nu reprezintă altceva, decât o mascaradă, relatează Antena3.

„Vaccinul este experimental. Nu este părerea mea, este exprimarea pe care o dau cei care l-au făcut, este experimental. Și din punct de vedere juridic vă spun că un experiment din ăsta nu are voie să treacă spre populație.

În al doilea rând, există un text în legea 53 în care se spune că restricțiile dacă sunt valabile, și nu sunt, ar trebui să fie făcute prin lege, nu prin Hotărâre de Guvern sau nu știu ce consilii sau comitete și așa mai departe. Lege. Niciuna nu este dată prin lege, decât legea 55 din 2020 care s-a dat în iarnă.

Asta însemnă că este cumplit. Pentru că toată lumea crede în ceea ce se spune, adică ceea ce spun conducătorii, și atunci apleacă capul ca întotdeauna românul și noi nu ne gândim ce spun actele normative. Constituția, nu orice fel de lege. Articolul 53, rețineți, prin lege.

În al treilea rând, există un drept la sănătate care vorbește în alineatul ultim despre măsuri de protecție a sănătății fizice și mentale. Dacă astea sunt măsuri de protecție fizice și mentale, în Constituție vorbesc eu, înseamnă că am început să aberez.

Credeți-mă că știu Constituția. Sunt profesor de Drept Constituțional la Universitatea București și știți foarte bine că nu mă apuc să vorbesc aiurea. Toate acestea elemente mă îndreaptă să cred că totul este o mascaradă în toată puterea ei", a declarat Gheorghe Iancu pentru Antena3.

VIDEO: