ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acuzații grave făcute în direct la Antena 3 de Radu Cristescu, fost vicepreședinte PMP, care s-a înscris recent în PSD. Cristescu susține că Dinu Patriciu a fost arestat la ordinul lui Băsescu.

„Orice arestare, orice dosar și orice condamnare a unui om important sau dușman al lui Traian Băsescu se dă în birou la el. Sora mea a fost procuror DIICOT și DNA. Sora mea l-a arestat pe Dinu Patriciu, la ordinul lui Băsescu”, a  declarat politicianul.

Dinu Patriciu a fost reținut pe 27 mai 2005, după nu mai puțin de 13 ore de audieri. Procuroarea Adriana Cristescu este cea care a instrumentat, prima oară, acest dosar și l-a făcut să plângă pe Dinu Patriciu, atunci când a dispus încătușarea acestuia. Omul de afaceri a fost, însă, eliberat de instanță.

În 2009, Dinu Patriciu l-a acuzat pe Traian Basescu, aspirantul la presedinție de atunci, că ar fi lovit un copil peste față în campania electorală din 2004.

Dinu Patriciu a murit în august 2014, într-un spital din Londra. Cotidianul Gardianul a publicat, în 26 noiembrie, un film în care președintele Traian Băsescu pare a lovi un copil peste față, în timpul unui miting electoral din 2004.
 
În aceeași zi, Dinu Patriciu declara la Realitatea TV că la mitingul de la Ploiești din 2004 Traian Băsescu a lovit copilul de două ori, prima dată în plex și apoi peste față, așa cum apare în imaginile difuzate în presă. Omul de afaceri a ținut să sublinieze că nu el este cel care a dat înregistrarea în presă.

Cristescu nu este la prima acuzație de acest gen la adresa fostului președinte. El a postat pe Facebook mai multe texte despre averea acumulată de fostul șef de stat și despre felul în care reușea să își elimine potențialii adversari. Printre dezvălurile făcute de Cristescu au figurat și cele privind „sistemul ticăloșit”, așa cum îi plăcea lui Băsescu să numească regimul Năstase, maiorul Coldea și Codruța Kovesi.