Acuzații grave făcute în direct la Antena 3 de Radu Cristescu, fost vicepreședinte PMP, care s-a înscris recent în PSD. Cristescu susține că Dinu Patriciu a fost arestat la ordinul lui Băsescu.

„Orice arestare, orice dosar și orice condamnare a unui om important sau dușman al lui Traian Băsescu se dă în birou la el. Sora mea a fost procuror DIICOT și DNA. Sora mea l-a arestat pe Dinu Patriciu, la ordinul lui Băsescu”, a  declarat politicianul.

Dinu Patriciu a fost reținut pe 27 mai 2005, după nu mai puțin de 13 ore de audieri. Procuroarea Adriana Cristescu este cea care a instrumentat, prima oară, acest dosar și l-a făcut să plângă pe Dinu Patriciu, atunci când a dispus încătușarea acestuia. Omul de afaceri a fost, însă, eliberat de instanță.

În 2009, Dinu Patriciu l-a acuzat pe Traian Basescu, aspirantul la presedinție de atunci, că ar fi lovit un copil peste față în campania electorală din 2004.

Dinu Patriciu a murit în august 2014, într-un spital din Londra. Cotidianul Gardianul a publicat, în 26 noiembrie, un film în care președintele Traian Băsescu pare a lovi un copil peste față, în timpul unui miting electoral din 2004.
 
În aceeași zi, Dinu Patriciu declara la Realitatea TV că la mitingul de la Ploiești din 2004 Traian Băsescu a lovit copilul de două ori, prima dată în plex și apoi peste față, așa cum apare în imaginile difuzate în presă. Omul de afaceri a ținut să sublinieze că nu el este cel care a dat înregistrarea în presă.

Cristescu nu este la prima acuzație de acest gen la adresa fostului președinte. El a postat pe Facebook mai multe texte despre averea acumulată de fostul șef de stat și despre felul în care reușea să își elimine potențialii adversari. Printre dezvălurile făcute de Cristescu au figurat și cele privind „sistemul ticăloșit”, așa cum îi plăcea lui Băsescu să numească regimul Năstase, maiorul Coldea și Codruța Kovesi.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews