ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Fostul prefect al județului Mureș și ex ministru al Apărării, Mircea Dușa,  a comentat zilele trecute necesitatea schimbări legislative în domeniul alegerilor pentru ca românii din județ să aibă reprezentare în Parlament, potrivit site-ului Informația Harghitei.

 Dușa s-a referit la ultimele modificări legisslației privind alegerile, despre care a spus că au și părți bune, mai precis la mărirea numărului de parlamentari pentru diaspora, pentru că milioanele de români care lucrează în străinătate trebuie să fie reprezentați mai bine în Parlamentul României.  Dușa a lansat însă o întrbare: „Oare de cei din țară se mai interesează cineva?”.
 
Mircea Dușa a amintit faptul că el a propus, în anii anteriori, de mai multe ori schimbarea legislației, ceea ce s-a și întâmplat, trecându-se la Colegii și, astfel, oferindu-se posibilitatea ca un român din Harghita să acceadă în Parlamentul României. Dar legea alegerilor parlamentare a fost modificată din nou, iar acum acest lucru nu mai este posibil. În același timp, a făcut și o comparație cu județul învecinat, Covasna, cu o pondere a românilor de 25%, arătând că dacă de acolo întotdeauna va fi un român în Parlamentul României, indiferent de la ce partid, din Harghita, unde sunt numai 12-13% români, pe legislația actuală e puțin probabil să mai existe reprezentare în Parlamentul României. „Nu s-a pus demult această întrebare, de aceea mi-o pun eu din nou, dar v-o pun și dumneavoastră: oare se mai gândește cineva atunci când modifică legi electorale să asigure reprezentarea și a românilor din județul Harghita în Parlamentul României? Nu!”

Dușa spune că va trebui reluată „bătălia cu reprezentarea cetățenilor români din județul Harghita în Parlamentul României pentru că este important acest lucru, iar parlamentari trebuie să știe că sunt români și în Miercurea Ciuc, și în Odorheiu Secuiesc, și în alte localități din județ și care au, câteodată, nevoie ca necazurile lor să fie prezentate și în instituțiile centrale ale statului”.