ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ministru al Educației din epoca băsesciană, Daniel Funeriu, a găsit cu cale să îl felicite vineri pe premierul Florin Cîțu pentru „luarea de poziție” prin care îi numea „teroriști” pe cei care se opun vaccinării - oficial (încă) neobligatorii - . Funeriu dezinformează sau își arată ignoranța afirmând că opiniile despre pericolele vaccinării nu sunt susținute „de niciun studiu” (doar de dovezile practice ale sutelor de morți sau schilodiți? -n.r.), le compară cu opiniile pro-naziste și cere interzicerea lor, pentru că nu ar reprezenta opinii (științifice sau personale - n.red.), ci adevărate instigări la omor prin nevaccinare.

Funeriu dublează miza, „demascând” o serie de companii private, medicale sau din alt domeniu, care i-ar fi sponsorizat pe „criminalii anti-vaccin”. El le îndeamnă să „se spele de păcate” finanțând ÎNSUTIT campania guvernamentală pro-vaccinare, iar în cazul companiilor de stat, fostul ministru îndeamnă la demiterea șefilor lor. De la indulgențe la inchiziție, lustrație, epurare și cenzură, liderul „de dreapta” bifează toate practicile iliberale posibile, pe care le validează și le solicită în lupta contra anti-vacciniștilor în care, nu-i așa, orice armă este permisă.
 
El omite, desigur, să ne spună cu câte demisii de șefi de instituții s-au soldat incendiile din spitalele Piatra Neamț și „Matei Balș” București, care chiar au dus la moartea multor nevinovați. Dar nu de dreptate pe bune îi arde unuia ca Daniel Funeriu, ci de vendetă publică:

„Scriam în 31 iulie 2017:

"Opinia" anti-vaccin trebuie interzisa prin lege. Pentru ca "opinia" referitoare la pericolul reprezentat de vaccinuri nu este sustinuta de niciun studiu. Singurele care spun asta sunt niste fraude grosolane. Dar aceasta "opinie" aduce moarte. Vaccinurile aduc viata. Tot asa cum "opinia" pro nazista e interzisa pentru ca s-a demonstrat ca aduce moarte, ar trebui interzisa "opinia" anti-vaccin. Care nu este o "opinie", ci o instigare la omor.

Continuam în 20 aprilie 2018, când mai multe firme au sponsorizat premierea unei antivacciniste:

Cred că toate firmele implicate în scandalul sponsorizărilor criminalilor anti-vaccin pot să se spele de păcate dacă finanțează cu o sumă de bani de 100 ori mai mare o campanie pro-vaccin. Este vorba despre Ocean Fish, Agriro, Hofigal Oficial, AQUA Carpatica, EuroIns, BioOrtoclinic, Clinica Trident, Medicover Romania. Dacă nu o fac înseamnă că scuzele lor sunt doar de formă. Iar în cazul instituțiilor de stat implicate se impune demisia șefilor acelor instituții.

Pe scurt: cu 4 ani înainte am atras atenția asupra unui femomen care azi face ravagii. Pentru că 4 ani nimeni nu a făcut nimic. Îl felicit pe Florin Cîțu pentru luarea de poziție de azi”, scria Dabiel Funeriu, vineri, pe Facebook.

După o asemenea tiradă de vehemență combinată cu slugărnicie, nu putem decât să ne întrebăm: fostului ministru al Educației i s-a făcut foame de o funcție în „guwernul meu” și semnalizează pentru a intra în grațiile conducerii? Deși, într-o țară normală, asemenea declarații i-ar pune funia de gât, politic vorbind. Și nu numai lui Funeriu!

Ne mai întrebăm și cum poate un „intelectual” de la Strasbourg precum Daniel P. Funeriu să ignore faptul că judecarea regimului nazist prin procesele de la Nürnberg a dus la universalizarea unui cod de etică medicală, Codul de la Nürnberg, aplicabil și în România, care face obligatoriu consimțământul voluntar și informat al pacientului pentru orice tratament medical i se aplică. Or, opoziția față de obligativitatea vaccinării se face tocmai în spiritul Codului de la Nürnberg, pentru a se evita experimentele efectuate pe subiecți umani de medicii naziști și de continuatorii practicilor lor din orice regim. Cum poate fi, deci, opinia anti-vaccinare echivalată cu opinia pro-nazism? Numai unul ca Daniel P. Funeriu ne poate spune...