Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a reacționat dur la atacurile din presă la adresa ministrului Justiției. După ce Toader a fost acuzat că în anii '80 a fost un membru activ al PCR, Funeriu a denunțat ipocrizia celor care nu-și văd foștii comuniști din propria „ogradă” și l-a dat ca exemplu pe europarlamentarul Cristian Preda, recent înscris în PLUS, partidul lui Cioloș, scrie evz. ro.

„Am zero apetență în a fi condus de foști comuniști, securiști sau puii lor; sunt pentru lustrație maximală. Da, așa au fost vremurile, și trebuie avut asta în vedere, dar ideea mea despre ce e just nu se simte deloc confortabil cu comentariile pe marginea „dosarului de cadre„ al lui Tudorel Toader. Pentru că punerea la zid selectivă e grețoasă. Cum poți să îl faci cu ou și cu oțet pe TT și să aplauzi când un abject parvenit utecist ca C. Preda se înscrie în partide pline de „oameni noi”? De ce nimeni nu o caută la dosar pe madam minciunescu, sursa tuturor relelor din educație din 2000 încoace? Ce facem cu cei de la Ștefan Gheorghiu? Dragii mei, atâta timp cât foștii comuniști ai voștri sunt mai buni ca ai lor, atâta timp cât parveniții și mediocrii voștri sunt mai buni ca ai lor, moralmente valorați fix cât ei. Doar că ei sunt mai șmecheri ca voi și știu să câștige alegeri”, scrie Daniel Funeriu, pe Facebook.

Nu este prima dată când Funeriu îl atacă pe Preda, devenit europarlamentar pe listele PDL, după care a migrat la PMP. În 2018, Funeriu spunea că europarlamentarul Cristian Preda a avut în zece ani de mandat la PE ZERO REALIZĂRI.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews