ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a reacționat dur la atacurile din presă la adresa ministrului Justiției. După ce Toader a fost acuzat că în anii '80 a fost un membru activ al PCR, Funeriu a denunțat ipocrizia celor care nu-și văd foștii comuniști din propria „ogradă” și l-a dat ca exemplu pe europarlamentarul Cristian Preda, recent înscris în PLUS, partidul lui Cioloș, scrie evz. ro.

„Am zero apetență în a fi condus de foști comuniști, securiști sau puii lor; sunt pentru lustrație maximală. Da, așa au fost vremurile, și trebuie avut asta în vedere, dar ideea mea despre ce e just nu se simte deloc confortabil cu comentariile pe marginea „dosarului de cadre„ al lui Tudorel Toader. Pentru că punerea la zid selectivă e grețoasă. Cum poți să îl faci cu ou și cu oțet pe TT și să aplauzi când un abject parvenit utecist ca C. Preda se înscrie în partide pline de „oameni noi”? De ce nimeni nu o caută la dosar pe madam minciunescu, sursa tuturor relelor din educație din 2000 încoace? Ce facem cu cei de la Ștefan Gheorghiu? Dragii mei, atâta timp cât foștii comuniști ai voștri sunt mai buni ca ai lor, atâta timp cât parveniții și mediocrii voștri sunt mai buni ca ai lor, moralmente valorați fix cât ei. Doar că ei sunt mai șmecheri ca voi și știu să câștige alegeri”, scrie Daniel Funeriu, pe Facebook.

Nu este prima dată când Funeriu îl atacă pe Preda, devenit europarlamentar pe listele PDL, după care a migrat la PMP. În 2018, Funeriu spunea că europarlamentarul Cristian Preda a avut în zece ani de mandat la PE ZERO REALIZĂRI.