ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ministru de Externe din timpul guvernului Boc, ex ambadasador al României pe lângă Vatican, Teodor Baconschi a postat pe Facebook un comentariu referitor la bugetul alocat Cultelor, pe 2016, de Cabinetul Cioloș.

Teodor Baconschi spune că nu înțelege de ce dușmanii declarați ai Bisercii au jubilat la aflarea veștii că acesteia i-ar fi fost sistate finanțările, în condițiile în care, spune el, marea risipă financiară se duce pe alte cheltuieli.
 

"Când călătoream oficial prin țări musulmane, resimțeam ca pe o anomalie dureroasă absența totală a bisericilor. Voi le vedeți de o viață, siluete mai mult decât familiare, dar fără această prezență - cu raza ei socială, spirituală, caritativă - societatea ar fi și mai jungloasă, anarhică, necioplită, instinctivă, darwinizată...


Înțeleg păcatul, pentru că-l port ca pe o rană. Nu-i înțeleg însă pe dușmanii declarați ai Bisericii, care se bucură, de pildă, că acesteia i s-ar fi sistat finanțările publice.
 
Pe de o parte, acești spitaloizi n-au dat încă de limita speranței, adică de punctul critic care te aruncă în brațele lui Dumnezeu. Pe de altă parte, ei par să nu știe că marea risipă financiară se duce pe cu totul alte cheltuieli", a comentat Baconschi pe Facebook.