ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici a declarat că orice vine la minister în Guvernul Viorica Dăncilă trebuie să renunțe la formularul 600.

„Formularul 600 trebuie eliminat în prima zi în care vine noul ministru. Eu nu pot să spun că mă angajez să fac, eu vă spun ce trebuie să facă un ministru de Finanțe. El trebuie să facă ce e mai bine pentru oameni simpli, pentru cetățeni. Nu trebuie să pună bariere, ci să le elimine. Diferența între noi și alte țări pentru a atrage investitori nu este dată de relaxarea fiscală, ci de birocrație", a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Declarația fostului ministru vine în contextul în care anul a început cu controversa legată de formularul 600, care a creat deja haos.
 
Surse politice citate de știripesurse.ro susțin că deja s-ar pregăti ajustări importante la legislația fiscală pentru a corecta problemele generate de Formularul 600.

Potrivit sursei citate, lideri importanți ai PSD și ALDE au solicitat intervenție de urgență în acest caz. Se pare că în acest moment la ANAF se lucrează la modificări care să fie implementate prin acte guvernamentale, chiar în primele zile de după investirea Guvernului Viorica Dăncilă.

”PSD a cerut deja lămuriri de la Guvern și de la ANAF cu privire la problemele generate de Formularul 600. PSD consideră că actuala formă este inacceptabilă și solicită premierului desemnat Viorica Dăncilă să rezolve această problemă imediat după învestire. PSD insistă pe simplificarea birocrației, astfel încât persoanele cu activități independente să depună o singură declarație pe an, așa cum e în programul de guvernare,”, susțin sursele.

Reamintim că, la finele săptămânii trecute, senatorul PNL, Daniel Zamfir, a solicitat prezența ministrului Finanțelor, Ionuț Mișa, și a președintelui ANAF, Mirela Călugăreanu, în Comisia Economică a Senatului, pentru a da explicații în legătură cu Formularul 600.

„Se repetă istoria plății retroactive a TVA-ului de pe vremea lui Blejnar! Cred că fiecare zi cu Ordinul asta în vigoare, lovește iarăși și iarăși în profesiile liberale!”, a scris Daniel Zamfir, președintele Comisiei Economice a Senatului, pe pagina sa de Facebook, citat de Mediafax.
ANAF a anunțat că 210.000 de contribuabili persoane fizice au obligația de a depune, până la data de 31 ianuarie 2018, formularul 600 în vederea determinării contribuției de asigurări sociale (CAS) și a contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS). Formularul se adresează persoanelor care obțin venituri din activități independente.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews