Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir susține că toată agitația creată în ultimele zile pe seama cartelelor de telefon pre-pay, în urma cazului de la Caracal, nu este decât un nou pretext pentru a readuce pe tapet controversatele legi Big Brother. Dragomir susține că în spatele acestei marote a ”interesului național”, pe care au agitat-o foștii capi ai SRI, Maior și Coldea, s-ar ascunde, de fapt,  interese materiale private, de ordinul sutelor de milioane de euro. „Mult fum, multă prostie, multă manipulare. Munca adevărată de informații sau cea de poliție este mult mai grea și mai subtilă decât filmele cu James Bond. De aceea se cheamă muncă și nu „combinație” pe bani mulți, așa cum face statul paralel”, susține Daniel Dragomir, care promite că va aduce noi informații pe această temă.


„Adevarata poveste a cartelelor pre-pay

Dupa ultima tragedie, vad reluate tot felul de propuneri nastrusnice pentru a repune pe tapet subiectul cartelelor si a legilor Big Brother. Inclusiv din zona media si din zona guvernamentala. Inclusiv din partea unor oameni din anturajul doamnei premier.

Sa va spun ce cred eu despre povestea asta cu cartelele pre-pay.
1. Cunosc personal, in cazuistica anti-terorista, multiple situatii (inclusiv legate de retele de crima organizata) in care infractorii foloseau oameni ai strazii sau pur si simplu oameni amarati sau intermediari pentru a le cumpara cu banii jos 10-100-1000 de cartele. Fara numar, cum se zice pe la noi.

2. Fara sa fie Einsteini, multe retele criminale folosesc cartele pre-pay in roaming, adica le cumpara din sutele de tari unde se vand la liber si le folosesc in ce tara vor.

3. Azi, nicio retea infractionala nu mai foloseste telefoane "deschise”. Cumpara o tableta de 2 lei, se conecteaza la un wi-fi la o cafenea, instaleaza aplicatii, comunica criptat etc. Nu e fizica nucleara. Hello. Suntem in anul 2019. Chiar si Printzul meu cel mic foloseste VPN.

4. Dupa toate nebuniile tehnice din ultimii ani (dezvaluiri, Assange, wikileakes etc.) retelele adevarate de criminali, spioni, teroristi, au adoptat un modus operandi mult mai sofisticat, mai atent, mai conspirat. Nu o sa va vina sa credeti, dar si "ei” stiu sa citeasca, si "ei” au internet, si "ei” urmaresc ce se intampla in lumea asta, si "ei” studiaza cu atentie procedurile si modul de lucru al serviciilor de informatii, al structurilor de aplicare a legii sau al fortelor de politie. Si "ei” ne urmaresc pe "noi”. Stiu, o sa va surprind. Dar asa este.

5. Nu va mai lasati pacaliti. Maior si Coldea aveau marota asta cu pre-pay si Big Brother nu pentru "interesul national”, nu ca sa va protejeze pe voi de teroristi, criminali organizati, violatori, talhari sau "coruptii” neamului. Nu. Erau doar niste baieti destepti in spate si erau interese de bani. Sute de milioane de euro, in spatele acestor tampenii. Mai vorbim si de asta. La momentul potrivit.

Ce va spun eu aici nu sunt dezvaluiri, informatii uau, clasificate sau nucleare. Sunt lucruri la mintea cocosului. Ori, inamicii societatii noastre (teroristi, spioni, mafioti, criminali etc.) au si minte si resurse nelimitate si imaginatie.

Oricum, vestea proasta este ca inamicii nostri au aflat, dupa tragedia de la Caracal, incredibil de multe informatii despre incompetenta, prostia, esecul si incapacitatea statului roman de a localiza un amarat de telefon!

Sper ca doamna Dancila sa nu cada in plasa acelorasi papagali, care in viata lor nu au facut munca operativa reala, nu au facut niciun fel de munca de teren, nici nu au salvat in viata lor vieti.

Sunt convins ca premierul intelege foarte bine aceste aspecte.

Nu va mai lasati pacaliti dragi prieteni. Mult fum, multa prostie, multa manipulare. Munca adevarata de informatii sau cea de politie este mult mai grea si mai subtila decat filmele cu James Bond. De aceea se cheama munca si nu "combinatie” pe bani multi, asa cum face statul paralel”, a scris fostul colonel SRI.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews