ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir susține că în cazul manifestației de vineri seară de la Guvern au fost implicate „inclusiv forțe de afară”. Într-o intervenție la Antena 3, Dragomir a afirmat că mitingul diasporei a fost o operațiune pregătită, organizată și planificată pentru a ataca ordinea constituțională din România și a dărâma Guvernul. Această

„Ideea este foarte simplă. Informațiile pe care le am eu sunt astea: În grupul de instigatori se aflau și cetățeni care nu vorbeau limba româna. Toată această operațiune numită mitingul diaspora a fost pregătită, organizată și planificată pentru a ataca ordinea constituțională din România și a dărâma Guvernul. Această operațiune implică inclusiv forțe de afară. Este datoria serviciilor de informații să informeze, să prevină și să sprijine autoritățile de aplicarea a legii de prinderii a acestora”, a declarat Daniel Dragomir.

Și într-o postare pe Facebook fostul ofițer SRI a comentat  violențele de la protestul diasporerei, afirmând că „evenimentele din București arată că timpul păcii a luat sfârșit și că legea și odinea pot fi impuse doar cu forța în țara noastră”.

„Ce ar trebui să înțeleagă actuala Coaliție și oamenii politici din evenimentele de ieri? Ei vor trebui să priceapă că milioane de români vor ști să își apere votul și se va găsi o mână de oameni care să pună ordine în țară”,  a scris Dragomir.

Dragomir și-a exprimat public susținerea pentru forțele de ordine despre care spune că și-au făcut datoria în Piața Victoriei, avetizând că minoritatea este în stare să arunce România în aer, mai ales că nu acționează de capul ei, ci are în spate „securiștii și procurorii din statul paralel, partide politice și trusturi media".