ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), Marius Constantin Fecioru s-a prezentat marți la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat de procurori pentru audieri.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, el ar avea legătură cu un dosar în care se fac cercetări privind fapte din anii 2011—2012 și un prejudiciu de aproximativ 300.000 euro ca urmare a îndeplinirii defectuoase a atribuțiilor de serviciu de către foști funcționari ai Poștei Române la instigarea unui fost secretar de stat.

Marius Constantin Fecioru este acuzat că l-ar fi determinat pe Constantin Olimpiu Nicolae(fost director Logistică în cadrul Poştei Române), prin intermediul Mioarei Pribescu(fost director executiv al Companiei Naţionale Poşta Română ), ca, în perioada mai 2011 — martie 2012, să dispună distribuirea repetată, de către Compania Națională ''Poșta Română'' SA, fără facturare, în folosul SC Terradox Solutions SRL, a corespondenței (procesate în poșta hibridă), iar astfel există suspiciuni de săvârșire a infracțiunii de instigare la abuz în serviciu.

Sursele au mai precizat că pentru distribuirile frauduloase, în evidența CNPR nu există procese verbale de predare-primire, dar nici volumele de trimiteri poștale nu sunt evidențiate și facturate.