ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Generalul Dumitru Iliescu, fostul șef al Serviciului de Pază și Protecție, face dezvăluiri incendiare după audirea fostului colonel Daniel Dragomir în comisia SRI.

Dumitru Iliescu susține, într-un text postat pe Facebook, că de obicei, Codruța Kovesi mergea la SRI, la generalul Dumitru Dumbravă, sâmbata pe la ora 09.00, și lucrau până la ora 14.00. În acest interval stabileau obiectivele și modul de realizare a acestora în câmpul tactic, denumit justiție, spune fostul șef al SPP, care avertizează că va spune foarte multe, când va fi invitat la Comisia de control SRI.  În același timp, fostul șef al SPP se întreabă, retoric, cum de fostul șef al SRI, George Maior, și fostul său adjunct, Florian Coldea, au fost medaliați de un serviciu străin de informații.


„Mă bucur ca domnul Dragomir a confirmat de curând, la Comisia de control al activitătii SRI, ceea ce eu evidențiasem în postarea, pe pagina mea de Facebook, din data de 23 Septembrie 2017, preluată de mai multe publicații și anume ce s-a întâmplat ani la rând în sediile "K2","T14" și alte sedii acoperite, sau nu ale SRI. În aceste sedii s-au derulat multe activități, întâlniri, dar în marea lor majoritate nu în interesul statului român. Este adevărat ce declara domnul Dragomir și anume că aici se întâlneau mai marii structurilor de forță înainte de a se începe sau finaliza un dosar răsunător, care viza un om politic important, sau un om de afaceri, în ambele situații deveniți incomozi pentru "șefii" lor. Dar la aceste întâlniri nu participau doar ei. Șeful lor era o altă persoană care le stabilea obiectivul de atacat și sarcinile pentru perspectivă. Cu siguranță în venele acestuia nu curgea sânge de român. După aceea, doamna Kovesi mergea la domnul general Dumbravă, împreună cu care stabilea cine construiește dosarul, ce ofițeri SRI vor elabora rechizitoriul, cărui procuror DNA îi va fi transmis acesta și ce instanță de judecată va prelua dosarul. De regulă, doamna Kovesi mergea la SRI, la domnul Dumbravă, sâmbăta pe la 09.00 h și lucrau până la 14.00 h. În acest interval stabileau obiectivele și modul de realizare a acestora în câmpul tactic, denumit justiție. Pe mulți o sa surprindă aceste afirmații, dar nu ele reflectă lucrurile cele mai grave, care se derulau acolo. Pe lângă faptele de extremă gravitate săvârșite de aceștia, cele cu dosarele sunt nesemnificative. Nu pot să spun mai multe pentru că aș intra în alta zonă și abia așteaptă șefii grupării mafiote să mă acuze de fapte care afectează siguranța națională. Cu certitudine am să spun foarte multe, atunci când voi fi invitat la Comisia de control SRI.... dacă voi fi invitat. Nu afirm că domnul George Maior sau domnul Florian Coldea au "defectat" dar nici ca nu au "defectat", însă întrebarea trebuie pusă, având în vedere cum s-au derulat lucrurile. Mă întreb și eu de ce îi medaliază o structură de informații străină ( nu orice serviciu, ci unul dintre cele mai puternice la nivel mondial) pe capii altei structuri secrete și singurul răspuns pe care îl găsesc este acela că o face pentru serviciile pe care i le-au adus. Ei nu fac cu orcine asemenea gesturi. Doar cu cei care li-au adus servicii semnificative. Mă scuzați, dar nu am găsit altă explicație...!!!”, a scris Dumitru Iliescu pe pagina sa Facebook.