ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul mijlocaș al echipei de fotbal australian Western Bulldogs, Paul Dimattina, a fost internat la terapie intensivă după ce a suferit o reacție adversă suspectă la vaccinul de rapel anticovid, relatează Herald Sun.

Potrivit The Herald Sun, bărbatul în vârstă de 47 de ani a reacționat prost la vaccinul de rapel de la Pfizer și apoi a contractat Covid.

Există posibilitatea ca afecțiunile de sănătate preexistente ale lui Dimattina să fi contribuit la reacția sa, deoarece miastenia gravis, boala cu care sportivul se confrunta,  provoacă slăbiciune musculară și are un efect asupra sistemului nervos.

Cu toate acestea, rămâne neclar care a fost exact factorul decisiv - vaccinul de rapel Pfizer, tratamentul pentru miastenia gravis, Covid sau o afecțiune nedezvăluită - care l-a determinat pe Dimattina să fie plasat la terapie intensivă.

"Nu aveam niciun simptom atunci", a declarat Dimattina pentru The Herald Sun de pe patul său de spital.

"Am avut o reacție la vaccinul de rapel, dar acum am luat și Covid”, a relatat sportivul.