ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elena Lasconi, fostă prezentatoare a postului PRO TV, a candidat din partea USR-PLUS și a câștigat cu peste 50% din voturi Primăria Câmpulung Muscel din județul Argeș. Despre ce a determinat-o să părăsească televiziunea și să îmbrățișeze politica, proaspăt aleasa primăriță useristă a vorbit într-un interviu pentru Antena3

„Furia, în primul rând (m-a determinat - n.r.). Am hotărât să mă ridic de pe canapea, să nu mă mai plâng din fața televizorului, sau să ies doar la proteste în stradă și am zis că vreau să fac ceva concret. Acesta este locul pe care eu îl iubesc foarte mult, Câmpulung este orașul meu de suflet, acasă. Eu am simțit mereu că aici vreau să trăiesc și aici vreau să îmbătrânesc. Nu vreau când ies la pensie să-mi luxez picioarele în aceleași gropi care sunt și astăzi în Câmpulung”, a explicat fosta prezentatoare de știri.

Totodată, ea a ținut să precizeze că funcția de primar nu va fi o trambulină către cea de viitor parlamentar, ci că își dorește să rămână la Câmpulung Muscel pentru a face „gospodăreală”.

„Nu am intrat în politică pentru a viza un post de parlamentar, ci pentru a face „gospodăreală” aici la Câmpulung. Vreau să fiu un exemplu pentru oamenii de bună credință. Nu-mi doresc să ies la pensie din funcția de primar, ci îmi doresc să fiu urmată și de alții. Numai în felul acesta putem să schimbăm clasa politică din România, care este destul de sulfuroasă”, i-a destăinuit vedeta PRO TV lui Mihai Gâdea.

Alegerea ei la Primărie a fost dezvăluită pe Facebook de fostul coleg de televiziune, Alex Dima.

„Elena Lasconi este primar in Campulung Muscel! Felicitari! Tare sunt mandru de tine! In imaginea alaturata este momentul cand Elena a plecat din Pro. Stiam ca va veni ziua cand voi publica aceasta poza. Au fost multe lacrimi atunci. Sunt lacrimi si acum. Bafta, Lasco! Love!”, a scris prezentatorul emisiunii Visuri la Cheie, duminică seară, pe Facebook

„Și eu sunt mândră de tine frate! Mulțumesc! Love!”, i-a răspuns fosta prezentatoare de știri, pe pagina ei de social media.  

Am ales ca, în locul fotografiei cu cele două vedete PRO TV, să ilustrăm articolul cu o imagine din campania electorală, în care „oamenii noi” din politică Elena Lasconi și Dacian Cioloș mângâiau un animal ieșit la plimbare în parc. Câinele nu purta botniță, spre deosebire de admiratorii lui progresiști. 
 
Totodată, am selectat o fotografie care demonstrează că o persoană pricepută la „gospodăreală”are toate șansele să se descurce și la „primăreală”.
 
„Bucătăreală”