ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fosta șefă DNA, în prezent procuror general european, Laura Codruța Koveși, a votat la Helsinki, în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Conform anunțului Ambasadei României în Finlanda, „procurorul european, dna Laura Codruta Kovesi, a votat la sectia 118, la Helsinki”.
Fosta șefă DNA a fost fotografiată lângă urna de vot, după care s-a fotografiat și cu membrii biroului secției de votare.
 
Într-o postare pe Facebook, Camelia Smicală, ai cărei copii sunt ținuți ostatici de statul finlandez, și asupra căreia abuzurile statului finlandez continuă, spune că nu crede că prezența fostei șefe a DNA alături de „echipa care mi-a vândut copiii finlandezilor” este o simplă coincidență.
 
„Am și eu o întrebare :ce caută Codruța Covesi la ambasada României la Helsinki, împreună cu echipa care mi-a" vândut" copiii finlandezilor, tocmai în momentul în care copiii au fost furați a treia oară? Nu cred în coincidențe”, a scris Camelia Smicală.
 
Anterior acestui mesaj, Camelia Smicală a amintit că se împlinește o
săptămână de când i-au fost răpiți copiii a treia oară, după momentul 2015 când statul finlandez i-a smuls de lângă ea. „Prima dată i-au răpit pe 15. 05.2015 în urma unei hotărâri judecătorești dată pe furiș, ilegal, vineri seară, înafara orelor de program, fără proces, fără să fim ascultați și nici măcar înștiințați despre hotărârea judecătorească. Au venit a doua zi, ne-au umplut de sânge, ne-au rupt oasele și au fugit cu copiii când a venit poliția. Ne-au condamnat tot pe noi pentru asta, fără drept de apel, împotriva probelor strânse de poliție. A doua oară i-au furat pe 15.05.2016,fără hotărâre judecătorească (cea dată în 2015 a fost anulată după ce s-a dovedit a fi bazată pe date false), doar pe ordinul socialului. Pe 15.11.2019 au fost furați a treia oară, tot fără hotărâre judecătorească, doar pe ordinul socialului, bazat pe halucinații. Coșmarul nostru durează de 14 ani, nu de 4 ani. Încă din 2007 am cerut ajutorul MAE, pe când ne aflam într-un centru de protecție în urma celei de a doua tentative de omor asupra noastră. MAE ne-a refuzat atunci până și translator. În 2007 aveam doar cetățenie română și nu vorbeam deloc limba finlandeză”, a scris Camelia Smicală.

Așa cum ActiveNews relata AICI, Camelia Smicală  s-a deplasat în urmă cu o săptămână până la Ambasada României din Finlanda, cerând găzduire pe teritoriul acesteia, pentru a fi protejată de abuzurile autorităților finlandeze împotriva ei și a copiilor ei. I s-a refuzat solicitarea, oferindu-i-se în schimb o invitație la discuții. De partea cealaltă, Serviciul Social finlandez a anunțat-o că nu i se va mai permite să-și vadă copiii sau să ia legătura cu aceștia. 

MAE a comunicat că nu poate acorda azil în Ambasada României unui cetățean român sau comunitar, această măsură fiind aplicabilă doar cetățenilor non-U.E. sau apatrizilor. Mai mult, interiorul unei Ambasade nu este echivalent cu teritoriul statului de care aparține, potrivit Dreptului diplomatic actual.