ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fosta șefă a Fundației Soros, „artizană” a societății civile soroșiste din România, își merită renumele de matroană a „societății în civil”. „Recomandată” de Soros să-l încadreze pe Traian Băsescu la Cotroceni, împreună cu o rețea mai largă de aghiotanți de tipul consilierilor sovietici, de la Pleșu la Baconschi și ulterior Macovei - conform Elenei Udrea - , Renate Weber, trecută prin Parlamentul European și garată în instituția Avocatului Poporului, este astăzi gardată numai de „tablagii” cu zornăit de stele.

La finalul lunii trecute Renate Weber l-a propus pe generalul de brigadă în rezervă Ionel Nicolae pentru funcția de adjunct. Solicitarea a fost înaintată liderului PSD Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților, pentru a fi discutată în Birourile permanente reunite ale Parlamentului, anunța B1Tv.

Generalul în rezervă Ionel Nicolae e propus de civila Renate Weber ca adjunct cu mandat de cinci ani pentru domeniul ce ține de prevenirea torturii și a altor pedepse sau tratamente crude, inumane sau degradante în locurile de detenție.

Anterior, pe această funcție de adjunct a fost Daniel Iovănescu dar Renate Weber a cerut schimbarea lui, deși chiar ea îl instalase, acuzându-l de „nerespectarea și sfidarea exclusivității decizionale a Avocatului Poporului” cât și de „subrogarea, cu încălcarea legii, în atribuțiile exclusive ale Avocatului Poporului”...

Daniel Iovănescu o slujea de peste 9 ani dar se pare că în ultima perioadă nu a mai dorit să-i fie la fel de fidel așa că matroana s-a gândit să-l schimbe cu altul. Defapt.ro amintește că Daniel Iovănescu a fost consilierul Renatei Weber la Parlamentul European, din 2014 în 2019, iar din 2019 a avut diferite funcții la instituția Avocatului Poporului.

Daniel Iovănescu este fost ofițer SIE. În CV-ul lui figurează că din august 1995 în mai 2004 a lucrat la SIE, unde a deținut „funcții de conducere în ultimii 3 ani de activitate”. Interesant că în aceeași perioadă, Daniel Iovănescu, născut în 1971, apare și ca student la ASE și Jurnalism. Ulterior a lucrat și la Dinamo.

El are o avere impresionantă, inclusiv șapte mașini și mai multe vile, una din acestea având o suprafață de 669 mp, mai susține sursa citată care adaugă și un citat simpatic cu civila Soros: „În general, serviciile de informații și de la noi, dar și din alte țări au foarte multe puteri. Întrebarea este dacă ele folosesc aceste puteri și până acum se pare că nu le-au folosit, tocmai pentru a preveni cât mai multe dintre posibilele atacuri teroriste, care e adevărat, sunt puse la cale în această perioadă și chiar se și petrec”, spunea Renate Weber la RFI, în 2016.

Noua propunere, generalul de brigadă în rezervă Ionel Nicolae a fost tot adjunct în instituție, dar s-a ocupat de drepturile familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap, pe schema de aici. Mandatul său a expirat în aprilie și de atunci este consilier la cabinetul Renatei Weber. Anterior, acesta a fost timp de trei ani consilierul fostului Avocat al Poporului, Victor Ciorbea, amintește și 60m.

Înainte de ’89, Ionel Nicolae a ocupat mai multe funcții la Direcția de Pașapoarte, Evidența Străinilor și Controlul Trecerii Frontierei, din cadrul Ministerului de Interne, direcție care era supervizată de Securitate.

Ionel Nicolae este, normal, beneficiar al unei pensii speciale dar și angajat la stat. Conform declarației de avere din 2020, aferentă veniturilor obținute în 2019, funcția de adjunct al AVP, pe care o ocupa din 2018, îi aducea generalului 117.463 de lei, adică peste 9.780 de lei/lună. De la Ministerul de Interne încasa în 2019 o pensie de 121.764 de lei, adică 10.147 de lei/lună.

În ultima declarație de avere a Renatei Weber se arată că deși are o indemnizație de 145.821 RON pe an încasează și două pensii, de la Casa de Asigurări a Avocaților, 40.272 RON, și de la Parlamentul European, 36.349 EURO. Practic, Weber are un venit lunar de două ori mai mare decât cel oficial al președintelui țării, Klaus Iohannis.