ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Jimmy Carter a decis să primească îngrijiri de tip hospice "în locul unei intervenții medicale suplimentare" la locuința sa din Plains, Georgia, a anunțat sâmbătă Centrul Carter, conform New York Post.

Bărbatul în vârstă de 98 de ani a luat această decizie după o "serie de scurte internări în spital", a precizat centrul. "El are sprijinul total al familiei sale și al echipei sale medicale".

Nepotul Jason Carter a declarat că patriarhul familiei și Rosalynn, soția sa de 95 de ani, sunt "împăcați".

"Mi-am văzut ambii bunici ieri", a scris Jason Carter pe Twitter. "Sunt împăcați și - ca întotdeauna - casa lor este plină de iubire".

Fostul președinte, al cărui tumultuos mandat unic s-a încheiat în 1981, s-a confruntat cu probleme grave de sănătate în ultimii ani.

În august 2015, Carter a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru a i se îndepărta o masă din ficat. Mai târziu, în aceeași lună, el a ținut o conferință de presă pentru a dezvălui că medicii i-au găsit un melanom, "patru pete foarte mici", pe creier.
 
„Sunt perfect împăcat cu ceea ce va urma", a spus el, adăugând că a dus "o viață minunată".
 
Nicolae Ceaușescu a efectuat ultima sa călătorie în Statele Unite, între 11 și 17 aprilie 1978, la invitația președintelui Jimmy Carter, care a fost un susținător al României.

Era a patra vizită pe care Nicolae Ceaușescu o făcea în SUA, după vizitele efectuate în anii 1970, 1973 și 1975, în timpul mandatelor președinților Richard Nixon și Gerald Ford. Aici două imagini de atunci, de la Arhivele Naționale: