ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul fostului președinte Donald Trump a declarat că există "zero șanse" ca cel de-al 45-lea președinte să accepte un acord de recunoaștere a vinovăției după ce procurorul districtual din Manhattan Alvin Bragg l-a pus sub acuzare, informează Epoch Times.
 
"Președintele Trump nu va accepta un acord de recunoaștere a vinovăției în acest caz. Nu se va întâmpla", a declarat Tacopina vineri pentru NBC News, adăugând că există "zero șanse" ca acest lucru să se întâmple.
 
"Nu există nicio infracțiune. Nu știu dacă se va ajunge la proces pentru că avem provocări juridice substanțiale".
 
Trump "nu se va ascunde în Mar-a-Lago", a spus el. Actul de acuzare care îl vizează pe Trump nu a fost desigilat, deoarece, de obicei, o instanță îl face public după ce un acuzat se prezintă în instanță pentru a fi pus sub acuzare.

Într-un interviu separat cu ABC News, Tacopina a declarat că evoluția de joi "a fost un șoc" pentru Trump. "La sfârșitul zilei, noi speram cu adevărat și el spera că statul de drept ar fi prevalat", a adăugat el. "În opinia mea - și nu spun asta cu mândrie sau plăcere - în cei 32 de ani de avocatură, atât ca procuror, cât și ca avocat al apărării, simt că statul de drept a murit ieri în această țară".

"Acest lucru este fără precedent în istoria acestei țări. Nu știu la ce să mă aștept în afară de o punere sub acuzare", a remarcat el. "Am înțeles că vor închide blocurile din jurul tribunalului, vor închide tribunalul. Știți, vom intra acolo și vom proceda la un moment dat să vedem un judecător, vom pleda nevinovat, vom începe să vorbim despre depunerea de moțiuni, ceea ce vom face imediat și foarte agresiv în ceea ce privește viabilitatea juridică a acestui caz."

Un alt avocat care îl reprezintă pe Trump într-un caz separat, Jim Trusty, a declarat pentru CNN că el crede că echipa juridică a fostului președinte va încerca să respingă acuzațiile înainte de a se ajunge la proces. Mai mulți experți juridici au făcut remarci similare, susținând că Trump ar putea încerca să obțină anularea cazului din cauza prescripției sau pentru că acuzația lui Bragg împotriva sa se bazează pe o teorie juridică eronată.

"Aș crede că, în foarte scurt timp, veți vedea o moțiune de respingere - sau mai multe moțiuni de respingere", a declarat Trusty pentru CNN, adăugând că aceste dosare vor fi depuse probabil în "câteva zile".

Unii analiști, inclusiv profesorul John Banzhaf de la Universitatea George Washington, au declarat că Trump ar putea susține că este în joc "aplicarea selectivă a legii", sau atunci când un procuror încearcă să vizeze pe cineva pentru anumite acuzații "când, în general, alege să nu acuze alte persoane care au comis infracțiuni similare".

Remarcând particularitățile cazului împotriva lui Trump, Tacopina a declarat pentru ABC News că "nu există cu adevărat niciun precedent pentru acest caz... acesta a fost făcut cu bani personali". Rapoartele au indicat că Bragg îl investiga pe Trump pentru clasificarea eronată a presupuselor plăți de bani de tăcere făcute în timpul campaniei din 2016 către actrița pentru adulți Stormy Daniels pentru a acoperi o presupusă aventură, pe care Trump a negat-o.

"Din punct de vedere statutar, legea spune așa: Dacă plata a fost făcută din fonduri personale și ar fi fost făcută indiferent de campania candidatului, nu intră în domeniul finanțării campaniei și, în mod clar, asta este ceea ce avem aici", a spus Tacopina.

Întrebat dacă el crede că Trump va fi pus în cătușe pentru o "plimbare a infractorului" sau pentru o fotografie de identificare, avocatul a spus că "vor încerca să obțină fiecare gram de publicitate pe care o pot obține din acest lucru", dar că Trump "nu va fi pus în cătușe".

"În ceea ce privește o poză de reținut, o plimbare a infractorului, adică, știți, așa cum am spus, sunt sigur că vor încerca să se asigure că vor obține ceva bucurie din asta, făcându-l să defileze", a spus Tacopina. "Dar, știți, cred că aceasta este o situație diferită", a continuat el. "Sunt o mulțime de grupuri implicate aici și nu cred că vor permite ca acest lucru să devină un circ, pe cât de mult posibil din punct de vedere uman."

Deși nu se crede că Trump se va opune arestării, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a scris pe Twitter că nu va ajuta la extrădarea fostului președinte și a făcut legătura între Bragg și presupușii bani de campanie oferiți de controversatul miliardar de stânga George Soros. La fel ca Trump, DeSantis se pare că vizează Casa Albă în 2024, deși nu și-a anunțat oficial candidatura și nu este clar dacă o va face.

Trump se confruntă cu probleme juridice suplimentare, pe fondul unei anchete federale privind activitatea sa după alegerile din 2020, a unei anchete din Georgia referitoare la alegerile din 2020 și a unei alte anchete federale privind gestionarea dosarelor guvernamentale după ce a părăsit funcția. Fostul președinte a negat că ar fi comis vreo infracțiune în aceste trei cazuri, susținând că acestea fac parte din eforturi motivate politic pentru a-i face rău din punct de vedere politic.