ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a postat pe Facrbook o reacție după recenta audiere a lui Florian Coldea în comisia parlamentară de control SRI, acuzându-l pe fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații de „stalinism” și că minte și atunci când apretinde că există și alte state în care cetățenii sunt urmăriți pe ordine secrete. Mai mult, Daniel Dtagomir spune că audierea lui Coldea nu este decât „un blat” pentru că acesta  nu vorbește despre lucrurile importante, cum ar fi protocoalele secrete, potrivit cotidianul.ro.

Florian Coldea a fost prezent joi la Comisia parlamentară de control SRI, pentru a fi audiat a doua oară în ceea ce privește relația lui cu Parchetele, partidele politice și zona de mass-media. Fostul prim adjunct SRI a declarat în timpul audierilor că în toate statele se colaborează pe baza protocoalelor și că nu înțelege sintagma de „stat paralel”.


„Cred că Coldea a amenințat pe toată lumea care a avut curajul de a face dezvăluiri și pe cei din interiorul SRI care nu au avut încă curajul. Coldea când a amenințat și i-a numit trădători pe cei care au avut curajul să iasă să spună adevărul ne-a arătat din ce este făcut. Este făcut din stalinism acest Coldea. Trădători nu sunt cei care își apără țara, concetățenii care luptă cu abuzurile și scot la iveală mizeriile pe care le-ați făcut, trădători sunt cei care distrus țara. Nu îmi e frică de acest personaj. Îl cunosc. Este fricos, laș, care se ascunde în spatele unor hârtii scrise de cineva, știu și de cine e scris, este aceeasi persoană care i le scrie și doamnei Kovesi când vorbește de aliați și instituții. Dacă s-a referit la mine, nu pot decât să îi spun că există și un alt nivel la care pot să trec, că dacă mai aduce vorba de teroriști și spioni poate îl întreb cine a plătit mașina teroristului în slapi de la Timișoara și cine a băgat oameni infiltrați pe lângă cei acuzați din ungurime, cazul Beke Istvan, cine a falsificat înregistrări și cum a făcut el teroriști”, spune Daniel Dragomir, fost colonel SRI.

În continuarea acuzațiilor pe care i le aduce lui Coldea, Dragomir spune:

„Dacă vorbește despre spioni, îi aduc aminte că în toată activitatea sa a dat dovadă de lipsă de profesionalism în ceea ce privește amenințările externe. Dacă vorbește de trădători, îi cer să se gândeasca mai bine la lucrurile pe care le-a făcut. (…) A continuat blatul de la prima audiere a lui Florian Coldea. A fost întrebat numai ce i-a convenit și a răspuns numai la ce i-a convenit. Puțin mă interesează cine și la ce tăiere de porc a fost, ci implicarea infracțională a lui Coldea în lucruri ilegale întamplate în ultimii ani. Protocoalele de care vorbim sunt secrete încheiate ilegal și neconstitutional. Coldea tot a mințit ieri așezat în mijlocul comisiei ca șef al comisiei și Serviciului, a citit de pe foi a dat raportul, a mințit spunând că toți au astfel de protocoale. Minți, Coldea. Arată-mi un stat din UE sau din NATO care are astfel de protocol și îl mănânc. Arată-mi un stat în care cetățenii sunt urmăriți pe ordine secrete. Minți! Nu ești demn de uniforma pe care ai avut-o”, a spus fostul colonel SRI.