ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După cum a promis, colonelul SRI Daniel Dragomir, fost colaborator al lui Florian Coldea, dezvăluie numele unor jurnaliști care au legături cu „Statul paralel” și  care fac parte din ceea ce el a denumit drept „culoarul media”. Dragomr îi numește aici pe Alex Costache, jurnalist  la TVR, și pe Ionel Stoica.  

Dragomir vine cu aceste dezvăluiri la scurtă vreme după ce a devoalat existența unui cont fals de Facebook utilizat de generalul SRI Dumitru Dumbravă, fapt confirmat de Dumbravă în fața Comisiei de control a SRI din Parlament. Pe acel cont apăreau cu comentarii și „like”-uri ale unor magistrați dar și ale celor doi ziariști.

„Cea mai gravă formă de corupție din România de astăzi este utilizarea instituțiilor de aplicare a legii sau a justiției în scopuri personale sau politice.În 2 ani de relație pe rețelele sociale între Dumbravă și Ionel Stoica, acesta din urmă a transmis zeci de mesaje privitoare la cazuri, dosare și activități în justiție, care au făcut obiectul interacționării cu generalul SRI.

Astăzi, 4 exemple.

Ionel Stoica postează o listă de dosare aflate pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Dumbravă apreciază lista și face un comentariu printr-un gif elocvent "Mario transmite un mesaj”. De reținut dosarele și, pentru că vorbim de metadate, de urmărit completele Înaltei Curți din aceste dosare și deciziile adoptate. Lista acestor dosare și interacțiunea cu Dumbravă este extrem de importantă pentru că marchează o implicare directă a generalului SRI  în spețe aflate pe rolul Înaltei Curți.Lista dosarelor "binecuvântate” de Dumbravă: Călin Popescu Tăriceanu, Dan Șova, Ovidiu Puțura, Sebastian Ghiță, Victor Ponta, Gabriel Oprea și șefii DGIPI și – foarte important –  Puiu Popoviciu.Dumbravă a fost implicat de-a lungul timpului, alături de alte cadre ale serviciului, în toate aceste dosare. Aceste dosare sunt rezultatul echipelor mixte SRI / DNA.

În directă legătură cu postarea privitoare la dosarul omului de afaceri Puiu Popoviciu (dosar menționat pe lista anterioară), Ionel Stoica  își exprimă satisfacția și îl ridiculizează pe fostul director al FBI, Louis Freeh. Dumbravă apreciază.

 Pe aceeași linie cu camaradul său de "rețea”, Alex Costache, și în aceeași zi, 19 septembrie (observați mesajele în oglindă, tema e dată), Ionel Stoica prevede un apel exploziv în dosarul meu care se judecă de la Curtea de Apel București.Postarea este apreciată atât de Dumbravă, cât și de judecătorul George Dorel Matei (judecător chiar la Curtea de Apel București).Putem vorbi aici de art. 99 litera l din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor constând în "imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror”, cauza mea fiind judecată chiar la instanța unde George Matei activează?George Dorel Matei fiind cunoscut ca un apropiat al generalului Dumbravă. Coincidență, George Matei este chiar judecătorul menționat de Ovidiu Puțura ca fiind vizitat în timpul procesului său de …. generalul Dumbravă„, scrie Dragomir pe blogul său.

Textul integral poate fi citit AICI.